UFC

Jamahal Hill napustio pojas! Poluteška kategorija je ponovno bez prvaka, drugi puta u godinu dana

Jamahal Hill 

 eandro Bernardes/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prochazka, Rakić, Hill… Sve su to top borci ove kategorije koji su u posljednje vrijeme doživjeli teške ozljede koje su ih na dugo vremena udaljile iz kaveza

Teško se oteti dojmu koliko se teških ozljeda događa u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. Jiri Prochazka je prošle godine na treningu doživio tešku ozljedu ramena nakon koje je u dogovoru s UFC-om napustio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju, a sada je ista sudbina snašla sada već bivšeg prvaka Jamahala Hilla.

Iako su se Hill i Jiri nadali međusobnom obračunu, izgleda da će to još pričekati. Jamhal Hill je putem svog YouTube kanala najavio kako napušta titulu u poluteškoj kategoriji, a razlog je teška ozljeda ahilove tetive koju je zadobio igrajući košarku:

‘‘Svi već znaju da sam mjesecima čekao da se konačno susretnem s Jirijem Prochazkom i obranim titulu – nažalost ćemo morati malo pričekati. Teško sam ozlijedio ahilovu tetivu… Takve stvari se jednostavno dogode. Ova ozljeda iziskuje operaciju i dosta vremena za oporavak. Isto tako, ja sam na ovaj način dobio priliku. Jiri je bio prvak, ozlijedio se, zatim su se sve stvari izdogađale i on je dao pojas kako ne bi zadržavao kategoriju. Želio je da ljudi imaju prvaka. Ja ću učiniti istu stvar‘‘, rekao je Hill na svom YouTube kanalu.

‘‘U ovom trenutku mi je najveći fokus na oporavku i na tome da se vratim na svojih 100 posto. Sada će mi trebati neko vrijeme da se fokusiram na svoje zdravlje i da osiguram da budem na 100 posto jednom kada se vratim. Da bih to učinio, prvo slijedi rehabiliracija‘‘, dodao je.

Prochazka, Rakić, Hill… Sve su to top borci ove kategorije koji su u posljednje vrijeme doživjeli teške ozljede koje su ih na dugo vremena udaljile iz kaveza. Što je tu posrijedi, teško je znati.

Linker
09. svibanj 2024 07:35