K1 i Boks

Ivana Habazin u borbi za svjetske titule, mladi neporaženi hrvatski boksači protiv međunarodnih boraca

Habazin vs Magyar

 SCREEN SHOT IVANA HABAZIN INSTAGRAM
Naša najbolja boksačica objavila je službeni popis borbi, a evo što nam je zapelo za oko.

Ranije ovaj tjedan u rubrici ‘Borilački tjedan‘ smo pisali o nadolazećoj borbi naše najbolje boksačice, Ivane Habazin. U dvorani KC Dražen Petrović ove subote ulazi u ring i boksa za svjetske titule protiv mađarske predstavnice. Protivnica 34-godišnjoj Habazin (22-5) bit će 28-godišnja Kinga Magyar (13-4), a pobjednica će postati ne samo svjetska prvakinja po WBC-u, nego i privremena prvakinja po WBA verziji.

Službeni popis borbi je Habazin objavila sinoć na svom Instagram profilu. Na tom popisu možemo vidjeti borce iz Gruzije, Švedske, Slovenije, BiH i Srbije, a posebno nas zanimaju borbe mladih hrvatskih talenata. Neporaženi hrvatski predstavnici koji su tek na počecima svojih karijera, ovu subotu će imati priliku skupiti dodatno profesionalno iskustvo koje će ih pripremiti za veće zalogaje u svijetu boksa. Oni su Petar Pavčec (6-0), Filip Mimica (4-0), Mislav Burazer (3-0) i Vito Elez (1-0).

Na popisu za oko zapinju i drugi boksači kao švedski teškaški predstavnik Pezhman Seifkhani (15-1), srpski poluteškaš Marko Stanković (11-0) i slovenski velteraš Andrej Baković (15-0). Cijeli popis pogledajte niže.

Prvotno je Habazin trebala ući u ring s Jessicom McCaskill i boriti se za naslove svjetske prvakinje u velter kategoriji prema WBC, WBA, IBO i The Ring verzijama, ali Amerikanka je nažalost otkazala i odlučila se za financijski unosniju borbu. McCaskill je prihvatila meč s Lauren Price protiv koje će braniti WBA, IBO i The Ring pojaseve, ali morala se odreći pojasa WBC-a, za koji je Habazin već godinu i pol obavezna izazivačica.

"S obzirom na to da sam bila ‘mandatory‘ i za WBA već dvije godine i da je ona ta koja nije htjela borbu sa mnom, moj menadžer tražio je da boksam i za privremenu WBA titulu, a WBA je to odobrio. Ako pobjednica između McCaskill i Price opet ne bude htjela boksati sa mnom, ja postajem regularna prvakinja", objasnila je Habazin.

Ako pobijedi mađarsku predstavnicu, naša ‘Magnifique Lady‘ po treći puta će postati svjetska prvakinja što do sada nikome u povijesti hrvatskog boksa nije pošlo za rukom.

Linker
21. travanj 2024 21:48