K1 i Boks

Izašle su službene statistike: Pogledajte kako je pogađao Usyk, a kako Dubois! Tu su i sudačke kartice

Oleksander Usyk vs. Daniel Dubois

 Pawel Andrachiewicz/Zuma Press/Profimedia
Usyk je u potpunosti nadoboksao Duboisa sve do nokauta, čime je i potvrdio svoju dominaciju

Puno kontroverzi povukla je sinoćnja pobjeda fenomenalnog Oleksandra Usyka nad Danielom Duboisom. Mnogi smatraju kako je udarac kojim je Dubois Usyka poslao na pod bio ispravan i legalan, dok se drugi s tim ne slažu jer se sve ispod pupka smatra ilegalnim udarcem prema pravilima boksa.

Kako god, šteta da se takva situacija dogodila i što je to sada u glavnom fokusu nakon što je meč završio. Vjerojatno svatko ima nekakav stav o tom udarcu i teško da će se promijeniti, tako da ćemo se mi baviti onime što je regularno i službeno; a to je statistika udaraca koje su boksači bacali u ovoj borbi za titule u teškoj kategoriji.

Od početka se Duboisa kritiziralo da nije iskoristio priliku koju, čini se, neće više dobiti. Mnogi su očekivali da će Dubois ući u Usyka i pokušati ga nokautirati, no Dubois se činio podosta rezerviran te je pustio Ukrajincu da mu svojim poznatim direktom napravi velike probleme i da ga neutralizira svojim fenomenalnim radom nogu i kretnjama.

U svih devet rundi, do prekida, Usyk je imao veći postotak pogođenih udaraca. Radi se upravo o tom direktu na kojeg Dubois jednostavno nije imao odgovora, a sve to iznad možete pogledati u službenim statistikama.

Na samom kraju, bacite oko i na službene sudačke kartice sinoćnjeg teškaškog okršaja. Jedan je sudac čak dvije runde od devet dao Duboisu:

image

Sudačke kartice

Ringpolska

Linker
01. svibanj 2024 21:06