K1 i Boks

Warren potvrdio da će uložiti žalbu, Dubois poručuje: ‘Tjednima smo uvježbavali ovaj udarac‘

Daniel Dubois (lijevo) i Frank Warren (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Daniel Dubois i njegov tim dati će sve od sebe da ponište Usykovu pobjedu

Kako su samo ljuti bili Frank Warren i trener Don Charles sinoć nakon Duboisovog poraza u meču protiv Oleksandra Usyka. Frank Warren zatražio je nakon meča da se na velikom ekranu pusti snimka spornog Duboisovog udarca iz pete runde, a potom je opleo po sucima i Usyku.

Warren je uvjeren da se nije radilo o ‘‘niskom udarcu‘‘ i da je Dubois udarcem u tijelo poslao Usyka u nokdaun. Istog uvjerenja bili su Dubois i njegov trener Don Charles, a nedugo poslije meča, Warren je pojasnio kakve će korake poduzeti u vezi toga.

‘‘Situacija je takva da ćemo lobirati kod WBA da preinače ovaj ishod u ‘no contest‘. Bio je to nokdaun za koji je sudac rekao da se radi o udarcu ispod pojasa. Udarac je zapravo završio na pojasu njegovih (Usykovih) hlačica. Na sastanku o pravilima, objašnjeno je kako se linija pojasa nalazi na sredini kukova. Dakle, ta linija puno je niže, a Duboisov udarac bio je legalan i borbu je trebalo zaustaviti. Usyk je dobio tri minute i 46 sekundi za oporavak, a to nije ispravno. Ne razumijem zašto sudac nije oduzeo niti jedan bod Duboisu, ako je to bio ilegalan udarac. Ne smatram suca nepoštenim, nego je jednostavno pogriješio. Nastavno na to, borba bi trebala biti okončana ‘no contestom‘ ili bismo trebali ugovoriti revanš.‘‘, objašnjavao je Warren.

Daniel Dubois također je još u ringu iskazao nezadovoljstvo, a nešto ‘‘hladnije glave‘‘ razgovarao je s BBC-jevim Adeom Adedoyinom. Nakon što se donekle ohladio, Dubois je i dalje ostao pri mišljenju da je pokraden u meču protiv Usyka.

‘‘Ova pogreška mora biti ispravljena. Moramo gurati ovaj slučaj na više instance. Ja bih sada trebao biti svjetski prvak. To nije bilo pošteno. Moramo pričati o ovome i ne smijemo dopustiti da život ide dalje na ovoj laži. Oni su varali. Definitivno želim revanš, želim pravdu, revanš i nešto konkretno da se dogodi. Tjednima smo u dvorani radili na tom udarcu. Uspjeli smo ga izvesti i to je trebao biti naš trenutak, trebao sam pobijediti nokautom. Osjećam se užasno i to nije bio udarac ispod pojasa. Perfektno sam pogodio u njegov stomak. Sa sigurnošću znam kada sam pogodio dobrim udarcem.‘‘, objasnio je Dubois.

Njegov promotor Frank Warren i ostatak promotorsko-menadžerske ekipe zasigurno će dati sve od sebe da ponište ishod ovog meča. Hoće li im poći za rukom nešto takvo, velika je vjerojatnost da neće. Frank Warren silno je želio Duboisa kao pobjednika, jer tada bi se otvorila vrata za meč između Duboisa i Tysona Furyja. Dvojica Britanaca pod Warrenovim okriljem boksali bi za ujedinjenje svjetskih titula, ali Frank Warren mora se pomiriti s činjenicom da je Dubois ipak nadjačan od strane Usyka. Na kraju krajeva, da je sudac odlučio brojati Usyku, nitko ne može garantirati da se Usyk ne bi pridigao unutar deset sekundi. Ovako je Usyk jednostavno iskoristio pauzu koja mu je sukladno pravilima ponuđena za oporavak.

Linker
09. travanj 2024 05:04