K1 i Boks

Jake Paul debitira u MMA-u? YouTuber je navodno pristao na PFL-ovu ponudu, čeka se odgovor Diaza

Jake Paul (desno) vs. Nate Diaz (lijevo)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Promotorska kuća koja zastupa Jakea Paula podijelila je ovu vijest

Jake Paul početkom osmog mjeseca upisao je jednu od većih pobjeda u svojoj karijeri. Poznati YouTuber i boksač nadboksao je Natea Diaza u meču na deset rundi i došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Iako se radilo o još jednoj pobjedi nad MMA borcem koji je na zalasku karijere, Nate Diaz za razliku od Tyrona Woodleyja i Bena Askrena, ipak posjeduje respektabilne boksačke vještine. Te vještine nisu mu bile dostatne za poraziti Jakea Paula, ali Diaz bi se rado još jednom okušao protiv Paula.

Jake Paul nedavno je najavio kako će svoj sljedeći nastup odraditi 15. prosinca (12. mjesec), a Nate Diaz brzo je podijelio fotomontažu kojom poziva Paula na revanš. Neki su čak povjerovali da se radi o službenoj najavi njihovog revanša, ali demantij je stigao iz Most Valuable Promotionsa, promotorske kuće pod kojom nastupa Jake Paul.

‘‘Da razjasnimo: Jake Paul neće ponovo boksati protiv Natea Diaza. Nate Diaz i Jake Paul zaprimili su ponudu od strane PFL-a i nudi im se prilika da revanš odrade prema MMA pravilima u ‘SmartCageu‘ (naziv PFL-ovog kaveza). Jake Paul je prihvatio ponudu.‘‘, službena je objava MVP promotorske kuće.

Moramo priznati da se radi o zanimljivoj objavi. Jake Paul nema niti jedan MMA nastup iza sebe i nerijetko ga MMA borci pozivaju da se okuša na ‘‘njiohovom terenu‘‘. Paul je očito spreman okušati se i u MMA vodama, a meč između njega i Diaza bio bi zbilja velika stvar za širenje PFL-a i privlačenje šire publike.

Linker
29. travanj 2024 23:07