K1 i Boks

Tko će biti sljedeći protivnik Jakea Paula? Donedavni UFC-ov borac jedan je od najizglednijih kandidata

Jake Paul

 Jamie McCarthy/Getty images/Profimedia
Jake Paul ponovo bi mogao dijeliti ring s MMA borcem

Nakon proteklog vikenda i Misfitsovog boksačkog ‘‘cirkusa‘‘, dojam je kako Jakea Paula zapravo ne trebamo svrstavati u isti koš s ostalim YouTuberima koji pokušavaju boksati. Mečevi Jakea Paula djeluju osjetno zabavnije i ozbiljnije od mečeva koje su pružili Logan Paul, KSI, Dillon Danis itd.

Ne čudi previše takav zaključak, jer Jake Paul zasigurno je i daleko posvećeniji boksu od gore spomenutih osoba. Istina da je i Jake daleko od neke elitne razine, ali kroz dosadašnju karijeru porazio je nekoliko renomiranih MMA boraca. Anderson Silva i Nate Diaz svakako su najimpresivnija imena koja je porazio, a nokaut u meču protiv Tyrona Woodleyja također je vrijedan poštovanja.

Paulu se ipak najviše zamjera činjenica da konstantno boksa s MMA borcima, a jedini meč protiv profesionalnog boksača, Paul je izgubio. Tommy Fury ranije ove godine porazio je Paula, a Jake se pobjedama vratio porazivši Natea Diaza, bivšeg UFC-ovog borca. Unatoč kritikama, čini se da bi Paul i u sljedećem nastupu mogao boksati protiv MMA borca.

Naime, Jake će 15. prosinca (12. mjesec) odraditi svoj sljedeći nastup, a među glavnim favoritima za njegovog protivnika našao se donedavno UFC-ov borac, Derek Brunson. Koeficijent da će Brunson biti sljedeći Jakeov protivnik trenutno iznosi 4,00 i to Brunsona čini drugim favoritom za Paulovog protivnika. Prvi favorit ipak je YouTuber KSI (3,00 koeficijent) s kojim se Jake već dulje vrijeme želi obračunati.

KSI je prošli vikend poražen od Tommyja Furyja i upitno je koliko bi bio spreman ući u još jedan trening kamp kako bi se borio već za dva mjeseca. Stoga Brunson djeluje kao vrlo izgledna opcija, a među izglednijim opcijama našli su se Tommy Fury (7,00 koeficijent) i Mike Perry (9,00 koeficijent). Jorge Masvidal također je u ponudi stranih kladionica, ali koeficijent iznosi 13,00 i ‘‘bookmakeri‘‘ ga ipak ne vide kao izglednu opciju.

Vjerujemo da ćemo brzo saznati tko će biti Jakeov sljedeći protivnik, a bilo bi zanimljivo vidjeti ga u novom okršaju s nekim od profesionalnih boksača. Revanš protiv Tommyja Furyja ne djeluje kao loša opcija.

Linker
30. travanj 2024 20:09