Ostalo

(VIDEO) Cirkus kakav se ne pamti: Pogledajte iz više kutova kaos koji je nastao nakon meča Danisa i Logana Paula

Makljaža nakon borbe Dillona Danisa i Logana Paula

 Screenshot (twitter)
Boksački meč između Dillona Danisa i Logana Paula završio je na vrlo kontroverzan način

Šest užasnih rundi sinoć su odradili Logan Paul i Dillon Danis na priredbi u Manchesteru. Boksački meč YouTubera i majstora brazilskog jiu-jitsua završio je pobjedom ‘‘YouTubera‘‘, a Paul je do pobjede došao nakon diskvalifikacije Dillona Danisa.

Pobijedio bi Paul u tom meču čak i da se nije dogodila diskvalifikacija, jer na prste jedne ruke mogu se izbrojati udarci kojima je Danis pogodio Logana Paula, ali pomalo je bizarna diskvalifikacija Danisa.

Radi se o ekscesu koji se dogodio pred sami kraj meča. Dillon Danis pokušao je zaključati Logana Paula u ‘‘giljotinu‘‘, kako bi barem donekle ublažio činjenicu da ga je Logan Paul nadjačao u boksačkom meču. Nije Danis dobro zaključao taj zahvat, pao je na tlo, a Logan Paul zadao mu je nedozvoljen udarac iz gornje pozicije.

Dillon Danis ljutito je reagirao na takav udarac, ekspresno se pridigao i nasrnuo je na Logana Paula. Meč je tada već završio, a u roku nekoliko sekundi, gomila ljudi našla se u ringu. Zaštitari su udaljili Danisa dalje od Logana Paula, a mnogi su se našalili kako je Danis više udaraca bacio u smjeru zaštitara, nego tijekom svih šest rundi boksačkog meča.

Unutar ringa našlo se nekoliko poznatih lica. Loganov brat, Jake Paul, također je uskočio u ring i pokušavao je doći do Dillona Danisa, a na snimkama se jasno vidi i prisutnost Gordona Ryana, najboljeg ‘‘grapplera‘‘ na svijetu.

Teži fizički sukobi uspješno su spriječeni, a Danis je diskvalificiran zbog izazivanja incidenta na kraju meča. Međutim, nameće se pitanje je li Danis jedini koji je zaslužio biti kažnjen. Da, pokušao je zaključati Logana u giljotinu, ali ne radi se o prekršaju kojim je zaslužio diskvalifikaciju. Puno teži prijestup napravio je Logan Paul udarivši Danisa dok je ležao na tlu i zapravo je tim udarcem izazvao bijes Dillona Danisa. Nakon toga uslijedila je spomenuta eskalacija, a Danis je izvukao deblji kraj.

Naravno, treba uzeti u obzir da se radilo o eventu u organizaciji Misfits Boxinga, a YouTuber KSI jedan je od osnivača te organizacije. KSI je inače jako dobar prijatelj Logana Paula, a ujedno i poslovni partner u proizvodnji i distribuciji pića pod nazivom ‘‘Prime‘‘. KSI-jeva organizacija sigurno je naklonjenija Loganu Paulu, ali stavimo li sve incidente sa strane, Logan Paul zaslužio je slaviti u tom meču.

Vrlo zanimljiv detalj opazio je John Wayne Parr, legendarni Muay Thai borac. On je na svom Facebook profilu podijelio snimku završnice meča i uočio je kako se zvono za kraj meča nije niti oglasilo.

‘‘Pitam se je li itko drugi opazio kontroverzu koja se dogodila u posljednjoj rundi meča između Dillona i Logana? Nije se oglasilo zvono u posljednjoj rundi. Izbrojao sam dodatnih 13 sekundi nakon što se zvono trebalo oglasiti i prije nego su svi uskočili u ring, a borba je okončana.‘‘, napisao je Parr.

Mnogi su mu komentirali kako nema smisla tražiti logiku u ovakvim cirkusantskim situacijama, a možemo se samo složiti s tom konstatacijom.

Što se tiče meteža koji je nastao po završetku meča, ispod teksta vam prilažemo nekoliko snimki iz različitih kutova. Ipak se radi o najzanimljivijim trenucima tog meča.

Linker
01. svibanj 2024 16:30