K1 i Boks

Jake Paul dodao je bizarnu klauzulu u meč protiv Tommyja Furyja, Britanac na sve pristaje

Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Zanimljive će biti posljedice za Tommyja Furyja u slučaju da ga Jake Paul porazi krajem godine

Proteklog vikenda stigla je i službena potvrda. Jake Paul svoj peti profesionalni boksački meč odradit će protiv Tommyja Furyja (7-0-0, 4 KO). Radi se o polubratu (isti otac) puno poznatijeg Tysona Furyja, trenutno ponajboljeg boksača na svijetu. Tommy je unatoč skromnoj dosadašnjoj boksačkoj karijeri, izuzeto popularna osoba na Otoku. Slavu je stekao sudjelovanjem u realityju ''Love Island''.

Jake Paul i Tommy Fury dugo vremena prozivaju se putem društvenih mreža i medija. Iako se Tyron Woodley svim silama trudio doći do revanša protiv Paula, čini se kako se Jake okrenuo drugim protivnicima. Međutim, prema navodima Johna Furyja (Tommyjev otac), YouTube zvijezda služi se poprilično bizarnim klauzulama unutar ugovora.

''Oni su čudni. Kontrakt je bizaran. Ako bih prolazio kroz sve što su stavili u ugovor, ovdje bi bili cijeli dan.'', rekao je John Fury za BT Sport Boxing.

Ipak, otac Tysona i Tommyja Furyja ne vjeruje u šanse Jakea Paula i sukladno tome, pristali su na sve uvjete.

''Rekao sam 'da' na sve što su ponudili zato što znam da Jake Paul ne može pobijediti Tommyja, što god da učinio.'', dodao je John Fury.

Jedna od bizarnih klauzula jeste ona da Fury promijeni svoje prezime ukoliko izgubi. Ideja je nastalom izjavom Tysona Furyja koji je rekao da će ga natjerati na takvu promjenu ukoliko izgubi od Jakea Paula.

Izgubi li Tommy, u roku od 30 dana nakon meča, britanska zvijezda morat će podnijeti zahtjev za promjenom imena u ''Tommy Fumbles'' (''Tommy Nespretni''). 24 sata nakon meča, ime će morat promijeniti na društvenim mrežama, a odmah nakon borbe morat će se početi služiti tim imenom u interakcijama s medijima.

Međutim, Jake je dodao jednu klauzulu koja jako ide u korist Tommyja, no samo ako pobijedi. Naime, Youtuber će isplatiti dodatnih 500 tisuća dolara ukoliko Britanac bude bolji u njihovom meču.

Borba dvojice neiskusnih boksača, ali velikih zvijezda, održati će se 18. prosinca na Floridi.

Linker
19. travanj 2024 01:07