K1 i Boks

Jake Paul: ‘Kakve savjete Floyd Mayweather može dati Woodleyju kada nije mogao pobijediti mog brata‘

Floyd Mayweather i Jake Paul
 Eva Marie UZCATEGUI/AFP/Profimedia
Bližimo se 29. kolovoza i boksačkom meču između Jakea Paula i Tyrona Woodleyja

Dva tjedna dijele nas od borbe koju mnogi iščekuju u nadi da će napokon netko stati na kraj mladom youtuberu Jakeu Paulu. Tri boksačka meča odradio je 24-godišnji Jake i svaki puta je slavio prekidom. Posebnu pozornost privukao je pobjedivši umirovljenog MMA borca Bena Askrena nokautom u prvoj rundi. Velik pritisak i očekivanja nametnuta su bivšem UFC-ovom prvaku Tyronu Woodleyju od kojeg se očekuje da ušutka mladu Youtube zvijezdu.

''T-Wood'' je na početku svojih priprema dobio poziv legendarnog boksača Floyda Mayweathera koji je Woodleyju ponudio da ga priprema za nadolazeći meč protiv Paula. Podsjećamo, Floyd je početkom lipnja ove godine odradio egzibicijski boksački meč protiv Jakeovog starijeg brata Logana Paula. Borba je završila bez pobjednika, a Jake Paul ne vidi kako Floyd može pomoći Woodleyju u pripremi za njihov meč.

''Mislim da će to negativno djelovati na Tyrona. Njegovo mijenjanje trenera i isprobavanje različitih stilova borbe, to nije način na koji ćete napredovati u ovom sportu. Napredujete uz jednog trenera i jedan centar pozornosti, radeći i ponavljajući konstantno iste stvari te pritom svaki puta dodate malo nečeg novog. Floyd nije imao strategiju kojom bi pobijedio mog brata i stoga ne vidim kakve on savjete može dati Tyronu Woodleyju.'', rekao je Jake u razgovoru za TMZ te je dao svoje objašnjenje zašto se Mayweather prihvatio uloge Tyronovog trenera.

''Mislim da on (Floyd) vidi što radim u ovom sportu i želi tome stati na kraj. On je vrlo pohlepan tip koji ne želi da itko bude popularniji i priznatiji od njega. On želi vidjeti moj poraz, želi da se moja priča zaustavi.'', dodao je Jake Paul.

Donekle se možemo složiti s Jakeom kako za Woodleyja nema naročitog smisla nagla promjena kampa te eksperimentiranje s drukčijim stilovima borbe i načinom rada. Međutim, Tyron Woodley kao bivši UFC-ov prvak i osoba s 27 profesionalnih MMA mečeva treba pobijediti neiskusnog amatera poput Jakea Paula neovisno gdje i s kime trenirao.

Linker
26. travanj 2024 05:03