K1 i Boks

Jake Paul: ‘Nadam se da će Woodley izdržati par rundi, želim pokazati što mogu‘

Jake Paul
 Broadimage/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dočekali smo tjedan boksačkog meča Tyrona Woodleya i Jakea Paula

Vikenda ispred nas pratit ćemo boksački meč između Tyrona Woodleya, bivšeg UFC prvaka velter kategorije i Jakea Paula, YouTube zvijezde koja je u proteklih godinu dana dobro razdrmala svjetsku borilačku scenu.

Bit će to četvrti profesionalni meč za Paula koji do sada nije imao neku spomena vrijednu konkurenciju s druge strane. Prva dva meča borio se protiv fizički inferiornih amatera, dok je treći meč protiv sebe imao očito nemotiviranog i inače boksačkim vještinama vrlo siromašnog bivšeg hrvača i MMA borca Bena Askrena. Meč protiv Woodleya vidi kao priliku da svima koji ga ne smatraju pravim boksačem dokaže kako je on upravo takav te da ga se neće lako riješiti.

"Rekao sam već ranije kako nemam ništa protiv da meč protiv ovog tipa potraje par rundi. Da pokažem svoj način borbe iznutra, da pokažem kako radi moje tijelom, kako pripremam udarce te kako se kreće moja glava, zapravo želim pokazati svoju obranu", rekao je Paul u razgovoru za Sun.

Ono što najviše želi je primiti pokoji udarac i pokazati kako se nosi s tim. Woodley je njegov prvi protivnik koji zna udariti i koji je to kroz cijelu karijeru dokazivao.

"Želim pokazati da mogu primiti udarac, to u svojim dosadašnjim mečevima nisam imao priliku. Tako uistinu ne bih imao ništa protiv da meč potraje nekoliko rundi. Nakon toga će boksačka javnost zaključiti da se ja uistinu mogu boriti. Čak i nakon moje posljednje borbe, kad sam nokautirao Bena Askrena, mnogi su govorili kako to nije moguće te kako je meč namješten. Upravo zbog toga želim izazov, želim tešku borbu", potvrdio je.

Na društvenim mrežama i forumima već sad možemo vidjeti puno upisa osoba koje pretpostavljaju kako je meč protiv Woodleya namješten, odnosno da je bivši UFC prvak spreman pasti za velik novac, novac kakav unatoč svim pokušajima tijekom svoje UFC vladavine nije uspio osigurati. S druge strane, on tvrdi da mu poraz nikako nije opcija, budući da se ovim putem bori za svoj ugled. Unatoč tome svemu, Paul je po kladionicama i dalje favorit, što je također teško prihvatljiva činjenica pa se pretpostavlja da i oni u svom računanju tečaja imaju opciju eventualno dogovorene borbe.

Sve u svemu, sam meč je vrlo intrigantan svim ljubiteljima borilačkog sporta. Možda ne zbog onoga kako će borba izgledati, nego kako će završiti. Woodley će bez sumnje iza sebe imati najviše navijača u cijeloj karijeri, sve one koji Paula smatraju parazitom u borilačkom sportu, a takvih je izuzetno velik postotak. Kao nekome tko je uvijek sanjao popularnost koju nikad nije dobio, Woodleyu to bi mogla biti velika motivacija.

Linker
26. travanj 2024 07:31