K1 i Boks

Jake Paul nastavlja prozivati Bispinga: ‘Više sam zaradio nakon tri runde, nego on u cijeloj karijeri‘

Jake Paul

 Instagram (jake Paul)
YouTuber silno želi meč protiv umirovljenog engleskog MMA borca

Sve od kraja 2021. godine i nokauta kojim je ugasio Tyrona Woodleyja, Jake Paul nije kročio u boksački ring. Trenutno nije poznato tko će biti njegov sljedeći protivnik. Prozivao je Paul razne UFC zvijezde poput McGregora, Masvidala i Diaza, a čini se kako je sada pronašao novu metu.

Radi se o Michaelu Bispingu, umirovljenom 43-godišnjem MMA borcu i nekadašnjem UFC-ovom prvaku srednje kategorije. Paul je prije nekoliko dana prvi put prozvao ''Counta'', a Bisping mu je tada odgovorio riječima:

''Ma daj Jake. Znaš li ti da sam ja negdje tvoje veličine? To me sigurno isključuje sa tvoje liste. Osvojio sam titulu svjetskog prvaka i još bitnije, poštovanje borilačke zajednice. To su dvije stvari koje ti NIKAD nećeš učiniti.''

Očito je Jake Paul svjestan kako se uistinu radi o nečem nedostižnom za njega, jer Bispingov legendarni status nikada neće dotaknuti kad su borilački sportovi u pitanju. Tako se YouTuber okrenuo hvalisanju novcem, jer na tom planu ipak može parirati najboljim borcima.

''Dok sam ranije plakao zbog njegovog (Bispingovog) 'tvita', suze sam brisao sa svojih 50 milijuna dolara koje sam zaradio protekle godine u borbama. Više sam zaradio nakon tri runde svog posljednjeg meča, nego što je on (Bisping) zaradio u svojoj cijeloj karijeri. Stoga razumijem zašto je ljut na novog klinca koji priča sranja. Također, on kad pogleda u svoj bankovni račun, vidi samo polovicu cifre, jer ima samo jedno oko. Ali šale oko toga nisu smiješne. Uistinu to mislim i žao mi je zbog toga.''

Referirao se Paul u svome obraćanju i na svoje pobjede protiv Woodleyja te na razne medijske napise u kojima se hvale njegova dosadašnja ostvarenja u boksu.

''Dragi Bisping, izazivam te da prestaneš voditi svoj podcast, nabaviš licencu za borbu i boksaš protiv mene. Idemo vidjeti može li ti UFC-ov pojas i poštovanje koje imaš, pomoći da me pobijediš u boksačkom meču.'', napisao je Paul u sklopu ''tvita'' unutar kojeg je priložio svoje nešto dulje obraćanje Bispingu.

Koliko meč protiv Bispinga uopće ima smisla, teško je reći. Michael se sredinom 2018. godine povukao iz sporta, a 2017. odradio je posljednji nastup. Dugu karijeru imao je Bisping, 39 profesionalnih MMA mečeva je odradio te je pretrpio brojne ozljede i oštećenja. Jasno je kako bi Bisping na svom vrhuncu lakoćom prošao kroz YouTubera, ali u ovakom stanju i u godinama u kojima trenutno jeste, MMA zajednica možda bi primila još jedan težak udarac ako bi i Bisping izgubio od Paula.

Linker
25. travanj 2024 02:52