K1 i Boks

Jake Paul: ‘Ne idem u MMA jer bi me tamo ugušili, ali boksački ring je moj teritorij‘

Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Popularni Paul nastavit će se boriti protiv MMA boraca, no nema namjeru to učiniti po MMA pravilima

Tyron Woodley drugi je MMA borac koji će ući u boksački ring odraditi meč protiv Jakea Paula. Isto tako, on je prvi MMA borac legitimnih udaračkih kvaliteta, na račun kojih je došao do vrha UFC-a, gdje se jedno vrijeme zadržao kao prvak velter kategorije.

I dok neki smatraju kako Woodley na ovaj način brani čast MMA-a, automatski time i kvalitete MMA boraca, drugi pozivaju Paula na odlazak u MMA, odnosno pitaju se zašto se ne bori protiv MMA boraca tamo gdje su oni najbolji, nego iste odvodi u boks. Posebno jer konstantno proziva razne borce, ali i predsjednika UFC-a, Danu Whitea. Sad je otkrio kakav je zapravo njegov stav prema tome.

"Nemam ništa protiv MMA boraca. Respektiram ih. Da se odem boriti protiv njih u MMA borbu brzo bi me uhvatili i ugušili. AJ Agazarm, s kojim sam malo radio MMA, me ugušio. OK, cool, sredio si me. Ali, boksački sparing, to je moj teritorij. Tamo dolazite u moje područje i sve je drugačije", rekao je Paul tijekom konferencije za medije pred meč protiv Woodleya.

Kako je radio s raznim boksačima, ali i MMA borcima, odlučio je iste usporediti.

"Boksači su drugačiji, oni su puno efikasniji po pitanju udaračkih tehnika. Oni pogađaju u serijama te također imaju kretanje glave, drugačija je to stvar. Sparirao sam s velikim brojem MMA boraca i vidio sam da je to drugačija igra. Kao da uspoređujete jabuke i naranče, kao da ribu izbacite izvan vode", glasilo je dodatno objašnjenje.

Iz ovoga bi se dalo zaključiti kako se Paul ciljano bori s MMA borcima jer kroz njihov stil borbe vidi više šanse za pobjedu. Apsolutno legitimno.

Paul je inače po mišljenju kladionica favorit protiv Woodleya. Ako on opravda taj status stvorit će se svojevrsna slika kako su boksačke tehnike kod MMA boraca siromašnije nego što se mislilo. Naime, ako čovjek koji se boksom bavi dvije godine uspije savladati bivšeg UFC prvaka poznatog po svojim nokautima, kakav drugi zaključak iz toga svega izvući?

Linker
24. travanj 2024 14:14