K1 i Boks

Jake Paul ne odustaje od svog sna: ‘Ovo je stepenica ka svjetskoj tituli, atletičniji sam od 99,9 posto boksača‘

Jake Paul

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
26-godišnji ‘‘Problem Child‘‘ pokušava uvjeriti javnost da će jednog dana dogurati do titule svjetskog boksačkog prvaka

Jake Paul podosta je iznenadio odabirom svog sljedećeg protivnika. Predvodnik YouTubera među boksačima nedavno je otkrio kako će 15. prosinca (12. mjesec) boksati protiv Andrea Augusta (10-1-1).

Ime Andrea Augusta nije pretjerano poznato boksačkoj javnosti i zapravo je najmanje poznato ime s kojim će Paul dijeliti ring. Jake nas je navikao na mečeve protiv poznatih MMA boraca, a početkom karijere boksao je protiv YouTubera AnEson Giba, ali i protiv bivšeg NBA košarkaša, Natea Robinsona.

Tommy Fury jedini je boksač s kojim je Paul boksao u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, ali i Tommy Fury puno je poznatiji na temelju svog sudjelovanja u reality showu ‘‘Love Island‘‘, nego po svojim boksačkim postignućima.

Dakle, Paul nas je navikao na mečeve poznatim imenima koja nemaju pretjerane poveznice s profesionalnim boksom (Fury je iznimka), ali Andre August ne ispunjava te kriterije.

Niti je veliko ime, niti je bivši MMA borac, YouTuber ili košarkaš. Andre August zapravo je profesionalni boksač i bit će zanimljivo vidjeti kako će se Paul nositi s takvim protivnikom.

Jake vjeruje kako će mu potencijalna pobjeda protiv Augusta otvoriti neka nova vrata u svijetu boksa. Nije tajna da Paul vjeruje kako može dogurati do svjetske titule, a upravo Augusta vidi kao jednu od početnih stepenica na tom putu.

‘‘Ovo je moj put ka svjetskoj tituli. Kad sam to izrekao, ljudi su mislili da se šalim i da govorim takve stvari čisto kako bih se bolje ispromovirao i privukao pažnju. Nitko nije mislio da sam ozbiljan. Ali ja sam ‘‘mrtav‘‘ ozbiljan. To je ono što ću ostvariti, a ovo je korak prema tome.‘‘, započeo je Paul razgovor za MMA Junkie, a potom je nastavio:

‘‘Odradili smo velike ‘PPV‘ evente. Generirali smo 200 milijuna dolara u prodajama ‘PPV-a‘. Ovo je korak unatrag s poslovne strane. Odmičem se od MMA boraca i velikih imena kako bih podigao razinu svoje igre. Želim boksati protiv boraca koji su zapravo profesionalni boksači i ovime se bave cijeli život. On (August) je iskusniji od mene, ima više pobjeda nokautom, ‘score‘ mu je 10-1, zvijer je i dolazi se potući.‘‘, pojasnio je 26-godišnji Jake.

35-godišnji August posjeduje nešto više boksačkog iskustva, ali pobjede je upisivao protiv niskorazrednih boksača i zapravo je nabijao svoj ‘‘score‘‘ boksajući s nedoraslom konkurencijom. Boxrecov algoritam svrstava Augusta na 321. mjesto u poretku boksača unutar kruzer kategorije. Usporedbe radi, Jake Paul nalazi se na 198. poziciji, osjetno iznad Augusta.

Paul je vjerojatno prepoznao određene prednosti koje nudi meč protiv Augusta. Radi se o boksačku čiji ‘‘score‘‘ lijepo izgleda na papiru, ali upitno je može li taj August parirati čak i jednom Jakeu Paulu. Porazi li Augusta, Paul će ‘‘ušutkati‘‘ one koji govore da nikada nije porazio profesionalnog boksača, a ‘‘score‘‘ Andrea Augusta bit će dodatni faktor koji će Paul gurati u prvi plan.

Što se tiče napada na svjetsku titulu, Paul je trenutno jako daleko od takve pozicije. Međutim, 26-godišnji američki boksač smatra da će brzo dogurati do vrha.

‘‘Mislim da brzo mogu doći do toga, prvenstveno zbog svog fokusa, posvećenosti i atleticizma. Ispalo je da sam atletičniji od 99,9 posto boksača kad su u pitanju trčanje, skakanje, dizanje utega, čučnjevi i udaračka snaga. Jedino nemam desetke godina iskustva. Niti jedan boksač koji je došao u moj trening kamp nije me porazio u trčanju, ‘bench pressu‘, čučnjevima. Imam svoje prednosti i mislim da ću visoko dogurati za dvije do tri godine.‘‘, poručio je Paul.

Linker
10. svibanj 2024 04:04