K1 i Boks

Jake Paul ponovno ulazi u ring, protivnik će mu biti profesionalni boksač: ‘Zauvijek ću ga poslati na YouTube!‘

Jake Paul

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Iako mu je primarna disciplina boks, Andre August poprilično je nepoznato ime u široj borilačkoj javnosti

Jake Paul nastavlja svoj boksački put, a sljedeća prepreka na tom putu bit će mu - Andre August. U srijedu je službeno potvđeno kako će YouTuber, koji iza sebe ima osam boksačkih mečeva (7-1, 4 nokauta), 15. prosinca u Orlandu (Florida, Sjedinjene Američke Države) odmjeriti snage s poprilično anonimnim 35-godišnjim američkim boksačem (10-1-1, pet nokauta). Paul i August boksat će u kruzer kategoriji (do 90,7 kilograma), a borba je ugovorena na osam rundi.

Paul se u boksačkom ringu do sada uglavnom sučeljavao s proslavljenim UFC-ovim borcima na zalasku karijere, a pored Tommyja Furyja, ovo će biti njegov drugi okršaj s protivnikom kojem je primarna disciplina boks.

"August ima više nokauta od mene, više pobjeda od mene, više iskustva od mene, ali ja volim kockati. Put do svjetskog prvaka počinje ovdje", odlučno je poručio Jake u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Posljednji je put Paul u ring ušao početkom kolovoza, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Natea Diaza, a prije toga, krajem veljače, doživio je prvi poraz u boksačkoj karijeri od ranije spomenutog Tommyja Furyja. August, s druge strane, dolazi s nizom od pet pobjeda. U svom posljednjem meču, kojeg je također odradio u kolovozu, jednoglasnom je sudačkom odlukom pobijedio Brandona Martina. Treba, međutim, naglasiti kako je August prije tog nastupa imao pauzu od gotovo četiri godine. U njegovom rezimeu, nadalje, nema značajnih protivnika, na BoxRecovoj kruzer ljestvici trenutno zauzima 322. poziciju, a u dosadašnjoj karijeri nikad se nije borio u meču na osam rundi.

"Jake Paul ima novac, slavu, tim i resurse, ali nema moju glad. Kad gong zazvoni, idem ravno na Paula i poslat ću ga zauvijek natrag na YouTube", rekao je 35-godišnjak.

Priredba u Orlandu emitirat će se na DAZN-u i nije PPV događaj, a predvodit će je obračun za WBV-ovu titulu u ženskoj super srednjoj kategoriji između Shadasije Green (13-0) i Franchón Crews-Dezurn (8-2).

Linker
02. svibanj 2024 08:13