K1 i Boks

Jake Paul o prvom porazu u karijeri: ‘Griješio sam u osnovama boksa i ponovno sam ih počeo učiti‘

April 27, 2022, New York, NY, New York, NY, United States: NEW YORK, NY - APRIL 27: Jake Paul watches over Amanda Serrano during open workouts prior to her clash with Katie Taylor at Madison Square Garden on April 27, 2022 in New York, NY, United States.,Image: 686642874, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Matt Davies/Zuma Press/Profimedia

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
Popularni YouTuber i boksač smatra da će mu poraz dugoročno koristiti

Prepun samopouzdanja bio je Jake Paul do drugog mjeseca ove godine. Popularni YouTuber postepeno je gradio boksačku karijeru i upisao je šest pobjeda u prvih šest nastupa. Četiri pobjede upisao je nokautom, a iako su njegovi protivnici uglavnom bili MMA borci na zalasku karijere, nokaut protiv Tyrona Woodleyja i pobjeda nad Andersonom Silvom impresivna su postignuća.

Međutim, krajem drugog mjeseca ove godine Jake Paul napokon je kročio u ring protiv profesionalnog boksača. Tommy Fury našao se na suprotnoj strani ringa u Saudijskoj Arabiji i ukazao je na sve nedostatke Jakea Paula. Paul je meč izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, ali mnogi će se složiti da je trebao jednoglasno izgubiti.

Paul se donekle primirio nakon tog poraza i prestao je javno govoriti da bi mogao poraziti boksače poput Canela Alvareza. Shvatio je da mu treba još puno posla prije nego uopće može pomisliti na pariranje takvim boksačima i ponovno se okrenuo mečevima protiv MMA boraca.

Sljedeći Paulov protivnik bit će Nate Diaz, legendarni MMA borac koji iza sebe nema niti jedan profesionalni boksački meč. Borba je na rasporedu 5. kolovoza (osmi mjesec), a Jake Paul u razgovoru za BoxingScene otkrio je kako se vratio osnovama boksu i radu na tom segmentu.

‘‘Puno je osnovnih stvari u kojima sam griješio. Vraćam se osnovama. Gotovo pa sam morao krenuti unatrag kako bih ponovno mogao krenuti prema naprijed. Ponovno smo naučili mnoštvo stvari, a radi se o procesu s puno poteškoća. Osjećaj je kao da ponovno počinjem boksati, ali sve je u redu. Poraz je nešto što definitivno nije bilo zabavno ili lako. Ali mislim da je dugoročno bilo dobro za mene i učinilo me snažnijim muškarcem.‘‘, rekao je Paul, a potom je dodao:

‘‘Navelo me da preispitam sve u vezi sebe i da se zapitam što želim učiniti u ovom sportu. Puno sam naučio o sebi i svojoj mentalnoj snazi. Sada se osjećam puno zrelije zbog tog poraza.‘‘, zaključio je Jake.

Često čujemo izreku ‘‘nikad poraz, samo lekcija.‘‘, a Jake Paul očito se vodi tom izrekom u ovom slučaju. Meč protiv Natea Diaza puno toga će nam pokazati.

Linker
01. svibanj 2024 09:19