K1 i Boks

Jake Paul reagirao na tužbu Eddieja Hearna: ‘Nije me briga, moj omjer na sudu iznosi 5-0‘

Eddie Hearn i Jake Paul

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
YouTuber i boksač iz Clevelanda ističe kako ga konstantno neko tuži, ali on uvijek dobiva parnice

U velike probleme nedavno se uvalio Jake Paul zbog svog jezika koji ne poznaje ‘‘filter‘‘ i izgovara što god mu je na pameti. YouTuber i boksač optužio je Eddieja Hearna i Matchroom Boxing da namještaju mečeve, a posebno se obrušio na jednog suca.

Paula boli poraz Amande Serrano od Katie Taylor, jer Amanda je boksačica kojoj je on promotor, a sudac Glenn Feldman bodovao je meč 97-93 u korist Katie Taylor.

‘‘I dalje mislim da je Amanda Serrano dobila taj meč, a onda vidite kako je meč bodova Glenn Feldman kod kojeg je bila najveća razlika u bodovima. Gotovo svi smatraju da je trebao biti neriješeni ishod ili da je Amanda pobijedila. Ali tu je onda sudac Glenn Feldman koji je napravio tako veliku razliku u korist Taylor (97-93) i njoj je dao runde koje je Amanda čisto dobila.‘‘, započeo je Paul, a zatim je nastavio s optužbama.

‘‘Zatim taj sudac Glenn Feldman odlazi u Saudijsku Arabiju i boduje meč Joshue i Usyka u korist Joshue. Svi koji su gledali taj meč znaju da to ne može biti podijeljena sudačka odluka. Usyk je čisto pobijedio. Glenn Feldman bodovao je meč u korist Joshue. Radi se o ponovljenom kriminalu. Ja ću pričati o ovakvim problemima. Očito je da tog tipa plaća Matchroom Boxing.‘‘, objasnio je Jake.

Komentari Jakea Paula pogodili su Hearna i njegovu promotorsku kuću, a kako i ne bi, kad se radi o teškim optužbama i kleveti. Vrlo brzo su Hearn i njegov tim pokrenuli tužbu, a potraživat će preko 100 milijuna dolara odštete.

‘‘I pravno i etički postoji jasna linija koja razdvaja nečije mišljenje od klevetničkih laži. Jake Paul je toga svjestan i namjerno je prešao tu liniju kad je optužio Matchroom Boxing i Eddieja Hearna da namještaju mečeve. Unatoč tome, dobio je priliku da povuče svoje izjave, a on je odbio to napraviti. Sada će snositi pravne posljedice zbog svojih postupaka, a Matchroom i gospodin Hearn će potraživati odštetu u iznosu većem od 100 milijuna dolara s obzirom na vrijednost posla koji Matchroom obavlja i na štetnu prirodu komentara koje je uputio gospodin Paul.‘‘, za TMZ je otkrio Frank Salzano, odvjetnik koji će zastupati Hearna i Matchroom.

Nije se Jake odmah oglasio po pitanju tužbe od strane Matchrooma, ali u razgovoru za MMA Junkie konačno je dao osvrt, a čini se kako nije nimalo zabrinut.

‘‘29. listopada (10. mjesec) čeka me borba (protiv Andersona Silve), a moji odvjetnici rješavaju tu tužbu. Nisam čak niti razmišljao o tome, nije me briga. Konstantno bivam tužen zbog glupih stvari. 5-0 je moj omjer u sudskim tužbama, a 5-0 mi je omjer i u ringu. Imam svo vrijeme ovog svijeta, sav novac ovog svijeta i fokusiran sam na 29. listopada.‘‘, rekao je Paul koji je jednostavno prepustio svojim odvjetnicima da odrade posao za koji su plaćeni, a on je u potpunosti fokusiran na najteži meč u dosadašnjoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 15:40