K1 i Boks

Jake Paul planira revanš s Furyjem: ‘Tommy je otvoren za revanš i ja sam uzbuđen zbog toga‘

Jake Paul (lijevo) i Tommy Fury (desno)

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Američki YouTuber i boksač želi se osvetiti Britancu koji mu je nanio prvi poraz u karijeri

Popularnost Jakea Paula osjetno je opala nakon što je krajem drugog mjeseca izgubio od Tommyja Furyja. Bio je to prvi Jakeov poraz u sedmom profesionalnom boksačkom nastupu, a nakon meča s Tommyjem Furyjem, svima je postalo jasno da je Jake Paul miljama daleko od neke visoke razine među profesionalnim boksačima.

Tommy Fury bio je osjetno bolji u tom meču, a polubrat Tysona Furyja također ne pripada skupini kvalitetnih profesionalnih boksača. Sve Paulove priče o napadu na svjetsku titulu u budućnosti, mečevima psrotiv Canela Alvareza itd., pale su u vodu nakon tog poraza od Furyja.

Nastavit će Jake sa svojom karijerom, a u osmom mjesecu čeka ga novi nastup. Protivnik će mu biti Nate Diaz, a Paul se vraća mečevima protiv MMA boraca. U takvim mečevima je pokazao da može doći do pobjede, jer MMA borci su fokusirani na puno više različitih borilačkih vještina, dok Paul trenira isključivo boks.

Jake će se protiv Diaza boriti 5. kolovoza (osmi mjesec), a porazi li Diaza, revanš protiv Tommyja NaFuryja djeluje kao vrlo izgledna opcija i Paul će raditi ka tome smjeru.

‘‘Revanš će se dogoditi, sigurno će ga biti. Mislim da smo odradili odličan meč i bilo je zabavno. Prodali smo najviše PPV-a u protekle dvije godine kad je boks u pitanju. Tommy je otvoren za revanš i ja sam uzbuđen zbog toga.‘‘, rekao je Paul za Sky Sports.

Prema dostupnim informacijama, meč između Paula i Furyja prodao je 775 tisuća PPV-ova. Usporedbe radi, Gervonta Davis i Ryan Garcia navodno su prodali 1,2 milijuna prijenosa, ali radi se o neslužbenom podatku. Ukoliko je podatak točan, Paul i Fury ipak nisu odradili najprodavaniji meč u protekle dvije godine. Neke informacije govore da su i mečevi Joshue i Usyka prodali preko 1,2 milijuna PPV-ova.

No, Jake Paul voli ‘‘pumpati‘‘ brojke svojih mečeva kako bi napravio što veću zvijezdu od sebe. Tommy Fury značajno mu je narušio status u svjetskom boksu, ali Paul tvrdi da ne očajava previše zbog poraza i da ga zapravo iritira trend izbjegavanja mečeva među najboljim boksačima.

‘‘Nervirajuće je to što boksači ne žele riskirati svoju neporaženost. Najbitnije im je ostati neporažen, jer je Floyd Mayweather postavio taj primjer. Ali prvaci bi se trebali češće međusobno boriti i zato poštujem Ryana Garciju jer je pristao na meč protiv ‘Tanka‘ (Gervonte Davisa). Iako je izgubio, učinio je ono što mnogi drugi boksači nisu spremni učiniti, a to je pristanak na veliki meč.‘‘, zaključio je Jake, a mnogi će se složiti po tom pitanju.

Linker
11. travanj 2024 00:55