K1 i Boks

Jake Paul priznaje da je ‘Iron‘ Mike bio druga opcija: ‘On sada vjerojatno udara u zrak kada vidi pogrešku koju je napravio‘

Jake Paul i Tommy Fury

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Internetska ličnost otkriva kako je prvotno želio osvetiti svoj jedini poraz u profesionalnoj karijeri

Ranije ovog mjeseca dogovorena je šokantna borba između YouTube senzacije Jakea Paula i bezvremenske legende Mikea Tysona.

Paul, Youtuber koji se okrenuo boksu, u deset profesionalnih borbi ostvario je devet pobjeda, no nakon svih boraca van svoga "primea", sada se bori s Tysonom, 20. srpnja na stadionu AT&T u Dallasu. "Iron" Mike je postao najmlađi prvak teške kategorije u povijesti kada je sa samo 20 godina osvojio pojas te je prvi teškaš koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF titule, gotovo 38 godina kasnije i dalje ne planira stati.

Najava borbe doživjela je očekivane kritike zbog više od tri desetljeća razlike u godinama, no sada saznajemo da je prije odabira Tysona kao protivnika, Paul inzistirao da osveti svoj jedini poraz u karijeri protiv Tommyja Furyja.

Paul je potpisao ugovor za MMA promociju PFL-a, tvrdi da je ponudio Furyju 20 milijuna dolara za ugovor na dvije borbe koji bi im omogućio revanš u boksu.

"Most Valuable Promotions, ja i Nakisa Bidarian, pokušavali smo pronaći pravu borbu, pravi vremenski okvir, pravi događaj", rekao je Paul putem Mirrora.

"Znali smo da želimo ciljati ovo ljeto pa smo jednostavno počeli telefonirati. Nazvali smo Tommyja Furyja, koji je bio jedno od imena, a on je rekao ne, problem je što traži više novaca."

"Tako da sada on vjerojatno udara u j***ni zrak sada shvaćajući koliko je veliku pogrešku napravio, mislim, on je idiot."

"Doslovno, sljedeća ponuda za njega je ništa, jedna velika nula, a moj brend samo raste na sasvim drugu razinu."

"Vjerojatno bismo podijelili zaradu 50/50 za tu borbu, a sada nakon ovoga, tko zna što ću učiniti."

Unatoč svemu, neosporno je da se mečevi Jakea Paula i dalje gledaju najviše. Njegova popularnost i kontroverznost samo rastu, privlačeći pažnju kako fanova, tako i kritičara. Jake Paul ostaje figura koja izaziva rasprave i intrigira javnost te ćemo vidjeti hoće li "Iron" uspjeti zaustaviti "Problem Childa" jednom za svagda.

Linker
27. travanj 2024 12:40