K1 i Boks

Jake Paul proziva Furyja jer pokušava odgoditi meč, Tommy poručio: ‘Borba će se održati!‘

Tommy Fury

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dvojica celebrity boksača trebala bi se obračunati početkom osmog mjeseca

Poprilično dugo Jake Paul pokušava ugovoriti meč protiv Tommyja Furyja, polubrata Tysona Furyja. 23-godišnji Tommy profesionalni je boksač, a upisao je osam pobjeda u jednako toliko nastupa.

On i Jake Paul trebali su se obračunati 18. prosinca (12. mjesec) protekle godine, ali Fury je desetak dana uoči borbe otkazao svoj nastup zbog ozljede rebra i bakterijske infekcije.

Tyron Woodley tada je uskočio kao zamjena, a Jake Paul nokautirao ga je u šestoj rundi. Uzeo je YouTuber kraću pauzu od nastupa nakon toga, a spreman je vratiti se 6. kolovoza (osmi mjesec). Tommy Fury dobit će novu priliku za odraditi meč protiv Paula, ali Jake tvrdi kako je taj meč ponovno u opasnosti.

''Tommy Fury, otkazao si meč prošle godine. Nakon toga si pristao da ponovno ugovorimo meč, ali tvoj otac sada ti pokušava otkazati meč. Dali smo ti sve što si tražio: Honorar od dva milijuna dolara, VADA testiranje i tampone. Imaš 24 sata da središ ovo ili ti nikada više neću dati priliku.'', napisao je Jake na Twitteru, a objavio je i video vezan za tu temu.

Paul je objasnio kako Fury želi otkazati dogovoreni meč jer njegov otac ne može doputovati u SAD. John Fury inače je bivši robijaš, a zatvorsku kaznu služio je jer je iskopao oko jednom muškarcu tijekom ulične tučnjave. 11-godišnja kazna zatvora određena je Johnu Furyju još 2011. godine, ali iz zatvora je pušten 2015. godine. Zbog kriminalne povijesti, Johnu je zabranjen ulazak u SAD, a Jake Paul ističe kako je Tommy toga odavno svjestan i da se ništa po tom pitanju nije naglo promijenilo.

Jake je dodao kako je Tommy već odradio jedan meč u SAD-u, a niti tada nije imao svog oca prisutnog, kao niti polubrata Tysona. Paul ne razumije zašto je Tommy Fury toliko uplašen, iako konstantno ističe kako će lakoćom pobijediti Jakea.

Čini se da je Jake svojim objavama na društvenim mrežama naljutio Tommyja Furyja koji je ubrzo odgovorio.

''Borba će se održati 6. kolovoza (osmi mjesec). Zaboravi na timove ili bilo kakva druga sranja. Ne trebam nikog da mi pomogne kako bi tebe položio na pod. Oh da, hvala što si napokon pristao na doping testiranje. Pristao si tek kad si shvatio da je borba pod znakom upitnika. Tko tu koga treba.'', odgovorio je Fury.

Čini se kako su se ovi ''celebrity'' boksači ipak uspjeli dogovoriti i Jake Paul ima protivnika za svoj šesti profesionalni meč. Može li Tommy Fury ugasiti ''hype'', saznat ćemo početkom osmog mjeseca. Mjesto održavanja bit će ni manje, ni više, nego Madison Square Garden.

Linker
25. travanj 2024 10:02