K1 i Boks

Jake Paul sasuo paljbu po ‘bare knuckle‘ boksačima: ‘Idioti i ulični borci koji ne znaju što je slatka znanost‘

Jake Paul

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Popularni boksač zapravo je odgovarao Conoru McGregoru koji poziva javnost da podrže Mikea Perryja

Conor McGregor tijekom jučer održane BKFC-ove konferencije za medije omalovažavao je Jakea Paula i poručio je kako će ‘‘svi navijati za Mikea Perryja‘‘ u ranim nedjeljnim satima. ‘‘Notorious‘‘ se na pressici kao pojavio kao jedan od novih suvlasnika BKFC-a te je iskazao podršku Mikeu Perryju, ponajvećoj BKFC-ovoj zvijezdi u ovom trenutku.

Jasno je kako će mnogi ljubitelji borilačkih sportova navijati za Perryja, jer Jakea Paula od samih početaka karijere prati stigma ‘‘YouTubera koji pokušava glumiti boksača‘‘. Može se reći kako mu ta ‘‘gluma‘‘ dobro ide, jer nakon prvih 10 nastupa, Paul se može pohvaliti s devet upisanih pobjeda. Desetu će tražiti protiv Perryja, a Conorove riječi samo su ga dodatno motivirale.

‘‘Prije svega, Conor uzdiže BKFC, ali vidjet ćete što ću u subotu navečer napraviti njihovom najboljem borcu. Osramotit ću njihovu kompletnu organizaciju. Taj tip nema nikakvu vještinu. Tipovi u tom sportu obični su ‘brawleri‘, idioti i ulični borci koji nemaju pojma što je zapravo ‘slatka znanost‘ (boks, op.a.). Conor McGregor može govoriti što god želi, ali on se ne želi boriti protiv mene.‘‘, započeo je Paul na konferenciji za medije, a zatim se dodatno obrušio na Conora.

‘‘Nakon što nokautiram Mikea Perryja, pozivam Conora McGregora da se obračunamo, ali on to neće učiniti jer je svjestan što će se dogoditi. Vidio si što sam napravio Nateu Diazu s kojim si imao ravnopravan meč. Dakle, Conore, ostavi se kokaina, vrati se u dvoranu i počni pobjeđivati u mečevima. Nakon toga možemo razgovarati.‘‘, zaključio je Paul.

Podsjećamo, McGregor slast pobjede nije osjetio od prvog mjeseca 2020. godine kada je porazio Donalda Cerronea. Nakon toga uslijedio je dug period bez pobjede, ali McGregor dugo izbiva iz kaveza zbog ozljede, ali i nesportskog načina života. Boksački meč protiv Jakea Paula djelovao bi kao izgledna opcija budućnosti, ali dojam je kako je razlika u fizičkoj veličini ipak prevelika i nepremostiva.

Linker
02. rujan 2024 01:02