K1 i Boks

Jake Paul tvrdi da zaslužuje biti u Kući slavnih: ‘Učinio sam više za ovaj sport od bilo kojeg boksača‘

Jake Paul

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati YouTuber i boksač istaknuo je neke od pozitivnih stvari koje je donio u boks

Više nego potrebno prizemljenje dobio je Jake Paul u drugom mjesecu ove godine. Tommy Fury porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom na velikom eventu u Saudijskoj Arabiji, a Paulu je to bio prvi poraz u sedmom profesionalnom nastupu.

Jake je ‘‘visoko poletio‘‘ nakon prvih šest pobjeda. Najavljivao je da će jednog dana postati svjetskim prvakom, a prozivao je i neke velikane poput Canela Alvareza. Tommy Fury dokazao mu je da trenutno može samo sanjati kako parira elitnim boksačima, ali Jake Paul ne planira odustati od svojih snova.

YouTuber je nastavio s treninzima, a 5. kolovoza (osmi mjesec) čeka ga povratak u ring. Nate Diaz bit će njegov protivnik, a Paul će se pokušati vratiti na pobjednički kolosijek. Ponovno je Jake ugovorio meč protiv MMA borca koji iza sebe nema profesionalnog boksačkog iskustva, ali Nate Diaz bit će vrlo zahtjevan protivnik.

Diaza mnogi vide kao jednog od najboljih boksača među MMA borcima, a osim što tehnički dobro boksa, Diaz je pravi ratnik koji neće doći samo zbog novca. Nate bi mogao priuštiti Jakeu pravi rat u ringu i bit će to jedan vrlo zanimljiv meč.

U slučaju pobjede, Jake Paul vratit će svoje samopouzdanje (ako ga je ikad i izgubio), te će nastaviti graditi svoju boksačku karijeru. Teško je predvidjeti što će Paul napraviti u nastavku svoje karijere, ali Jake smatra da je već učinio dovoljno da ga se jednom uvrsti u boksačku Kuću slavnih.

‘‘Učinio sam više od bilo kojeg boksača u bližoj povijesti. Što je Floyd Mayweather napravio za ženski boks? Ja sam promijenio kompletnu igru, privukao sam 70 milijuna novih pratitelja ovome sportu, više od ovih tipova u Kući slavnih. Ryan Garcia protiv Gervonte Davisa? Prodali su 800 tisuća PPV-ova. Ja protiv Tommyja (Furyja)? 830 tisuća prodanih prijenosa. Želite li pričati o članovima Kuće slavnih, o rezimeima? Ja gradim svoj rezime, a zapravo sam tek počeo s ovom igrom.‘‘, rekao je Paul u utorak navečer na konferenciji za medije.

Prema nekim javno dostupnim informacijama, PPV brojke za meč između Paula i Furyja navode da je meč prodao 775 tisuća prijenosa, dok su Gervonta Davis i Ryan Garcia navodno dosegnuli 1,2 milijuna prodanih PPV-ova. Paul očito ima neke druge podatke, ali nije isključeno da je u pravu.

Kad je u pitanju promocija ženskog boksa, Paul aludira na činjenicu da promovira Amandu Serrano, jednu od najvećih boksačica u povijesti. Zajedno s Eddiejem Hearnom, Jake Paul je prošle godine sudjelovao u organizaciji meča između Amande Serrano i Katie Taylor. Po mnogima je to najveći meč u povijesti ženskog boksa, a prvi put u povijesti boksačice su predvodile event u Madison Square Gardenu.

Pokušava Jake Paul puno toga raditi za promociju boksa, ali Kuća slavnih trenutno je ipak nešto gdje mu nije mjesto, barem zasad.

Linker
20. travanj 2024 15:25