Ostalo

Jake Paul naveo potencijalne protivnike za MMA debi u PFL-u, među njima je i bivši UFC prvak

Jake Paul

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
Očekivalo se da će Jake Paul imati svoj MMA debi krajem prošle godine, ali još uvijek nije pronašao ‘‘pravo ime‘‘

Jake Paul još uvijek pokušava naći ‘pravog protivnika‘ za svoj MMA debi u PFL-u.

YouTuber koji je postao boksač pridružio se najbrže rastućoj MMA promociji u siječnju i očekivalo se da će svoj prvi nastup imati krajem 2023. godine.

U početku se govorilo o tome da bi Paul i Nate Diaz mogli ponoviti borbu, ali ovaj puta po MMA pravilima, nakon što je ‘‘Problematično Dijete‘‘ porazilo Diaza u boksu. No, do tog dvoboja nikada nije došlo.

Od tada, Paul je osigurao veliku borbu s Mikeom Tysonom 15. studenog i postavio ambiciozne ciljeve da postane svjetski prvak u boksu, ostavljajući MMA u drugom planu. Međutim, to ne znači da Paul ne razmišlja o potencijalnim MMA borbama.

Tijekom razgovora s novinarima na PFL 9 priredbi u Washingtonu, kako prenosi talkSPORT, Paul je rekao: "Radi se samo o pronalaženju pravog imena.‘‘

"Imamo novac, spremni smo. Spremni smo dati ponude ljudima. Samo mora biti borba koja može privući prodaju. Mislim da bih mogao pobijediti Natea Diaza u svom prvom MMA meču. Naravno, bilo bi teško, borba 50/50. Ali ne želim ući u nešto gdje ću biti značajno nadjačan, poput npr. borbe s Khabibom."

Paul je zatim proširio svoj popis potencijalnih MMA protivnika.

"Nate Diaz, Masvidal, s njima bih se borio u MMA-u" nastavio je. "Tyron Woodley bi definitivno bio zanimljiv. Mislim da bi to moglo biti kao dobar rezervni plan. To bi bilo ludo."

Paul je dvaput pobijedio bivšeg UFC prvaka u velter kategoriji Tyrona Woodleyja u boksu, dok je Jorge Masvidal već neko vrijeme u sukobu s YouTuberom.

Još jedno poznato ime spomenuto u razgovoru o potencijalnim MMA protivnicima je jedini čovjek koji je Paulu nanio poraz u njegovoj profesionalnoj boksačkoj karijeri od 10-1, Tommy Fury. Navodno je PFL bio spreman uložiti 15,7 milijuna funti kako bi organizirao dvostruki meč u boksu i MMA-u između njih dvojice.

"Mislim da je to još uvijek tema razgovora", dodao je Paul. "Tako da bi to svakako moglo biti zanimljivo. Ja protiv Tommyja u MMA-u."

Borba između Paula i Furyja u MMA-u čini se kao čudan izbor s obzirom na to da Tommy Fury nikada nije pokazao interes za prijelaz u taj sport. Međutim, i puno čudnije stvari su se događale u MMA-u.

Linker
10. rujan 2024 13:00