K1 i Boks

Jake Paul želi pomoći Talijanki koja je izgubila od biološkog muškarca: ‘Lude agende vladaju našim svijetom‘

Jake Paul

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
‘‘Pokaži svoje talente na pravednoj platformi, a ne protiv muškarca‘‘, poručio je Paul

Talijanska boksačica, Angela Carini, povukla se iz svoje olimpijske borbe u Parizu nakon samo 45 sekundi natjecanja, odbivši nastaviti meč protiv biološkog muškarca, Imane Khelif. Alžirka/Alžirac, zajedno s Lin Yu-ting iz Tajvana, ostaje u središtu aktualne kontroverze oko spola nakon što navodno nisu prošli testove spolne podobnosti prošle godine.

"Navikla sam patiti", izjavila je Carini novinarima nakon poraza od Khelif. "Nikad nisam primila takav udarac, nemoguće je nastaviti. Nisam ja ta koja će reći je li to nezakonito. Ušla sam u ring da se borim. Ali nakon prve minute više nisam imala volje. Počela sam osjećati jaku bol u nosu. Nisam odustala, ali udarac je previše bolio pa sam rekla dosta. Odlazim uzdignute glave."

image

Angela Carini

AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Jake Paul, boksač i vlasnik promocije Most Valuable Promotions (MVP), ponudio je Carini mjesto na jednom od svojih nadolazećih boksačkih programa.

"Angeli Carini: iako se tvoji snovi danas nisu mogli ostvariti zbog ludih agenda koje trenutno vladaju našim svijetom, volio bih ti ponuditi da se boriš u predborbi MVP-a, kako bi svijetu pokazala svoje talente na pravednoj platformi, a ne protiv muškarca", napisao je Paul na Twitteru. "Internete, pomozi da ovo dođe do nje."

Paul se treba boriti protiv Mikea Tysona kasnije ove godine, ali MVP redovito organizira događaje za perspektivne amatere na putu prema profesionalnim redovima. Još nema riječi o tome gdje bi Carini mogla stati u taj raspored, niti je li Talijanka uopće zainteresirana za tako nešto, ali to bi svakako osiguralo značajan publicitet i za Carini i za Paula.

Linker
05. rujan 2024 11:58