K1 i Boks

Jake Paul: ‘Želim Pereiru jer je kralj UFC-a. Dana ga neće pustiti zato što bih mu osramotio najcjenjenijeg borca‘

Jake Paul

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
Nakon pobjede nad Mikeom Perryjem, Jake Paul odvažio se prozvati UFC-ovog prvaka poluteške kategorije

Jake Paul lakše od očekivanog prošao je kroz Mikea Perryja proteklog vikenda u Tampi. Jakeovo iskustvo u profesionalnim boksom, tehnička nadmoć, kao i osjetna prednost u fizikalijama, faktori su koji su bili presudni u njegovom okršaju s Mikeom Perryjem, nekadašnjim UFC-ovim borcem, a danas zvijezdom boksa bez rukavica.

Prekidom u šestoj rundi Paul je svladao Mikea Perryja i došao je do desete uzastopne pobjede. Ponovno je Paul svladao MMA borca, a to je nešto što mu mnogi zamjeraju. Iako trpi kritike zbog toga, neposredno nakon meča, Jake je uzeo mikrofon i prozvao je Alexa Pereiru, još jednog MMA borca i aktualnog prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Pereira je prihvatio prozivku, ali ugovor s UFC-om nepremostiva je prepreka i od toga meče neće biti ništa, barem zasad.

Nešto kasnije, odnosno tijekom konferencije za medije, Jake Paul pojasnio je zašto želi baš Alexa Pereiru. Paul nema ništa osobno protiv ‘‘Poatana‘‘, a Pereiru vidi kao više nego adekvatan izazov.

‘‘Sve ih želim. Volim ovaj sport. Pereira je nešto ‘tvitao‘ o tome kako se želi okušati u boksu. Nazvali smo ga putem FaceTimea još dok smo bili u ringu. Pitao sam ga može li izaći iz ugovora s UFC-om. Ako može to napraviti, idemo odraditi meč. Kad sam ga upitao, uslijedila je kraća pauza. Pogledavao je svog menadžera Eda Soaresa. Ti tipovi nisu sami svoji šefovi. Na kraju dana, hoće li ga Dana White pustiti? Prevelik je rizik za njih, jer mogao bi im osramotiti najcjenjenijeg borca u ovom trenutku. Ali ja želim sve MMA borce. Dosad sam svakog od njih porazio. Tko je sljedeći? On je kralj UFC-a u ovom trenutku i to je tip kojeg želim kao sljedećeg protivnika.‘‘, objasnio je Jake.

Prava šteta što će sve ovo ostati na nekoliko prozivki i ničem više od toga. Pereira će nastaviti svoju karijeru unutar UFC-a, dok će Paul protivnike nastaviti tražiti među MMA borcima koji su na zalasku karijere i fizički u osjetnom deficitu spram njega.

Linker
07. rujan 2024 22:55