K1 i Boks

Jake Paul ide na svjetsku titulu!? Predsjednik renomirane organizacije želi borbu između njega i sina boksačke legende

Jake Paul 

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Valja podsjetiti da je Jake pod ugovorom i s PFL-om gdje bi trebao raditi i MMA, a borba protiv Mikea Tysona još uvijek stoji

Jake Paul srušio je još jednog bivšeg MMA borca protekle subote, a isto to učinio je i sin boksačke legende, Julio Cesar Chavez Jr. Paul je svladao Mikea Perryja, a Chavez je pobijedio također bivšeg UFC-ovog borca, Uriaha Halla. Sve češće smo svjedoci takvih borbi i uparivanja, na što mnogi negoduju.

Nije Perry imao previše šansi u ovom meču, a Paul ga je nokautirao u šestoj rundi borbe. Došao je tako do još jedna pobjede u svojoj profesionalnoj boksačkoj karijeri, a ono što je danas objavio čelni čovjek WBA organizacije, moglo bi uvelike obradovati samog Paula.

Julija Cesara Chaveza Jr-a nismo spomenuli bez razloga. Naime, Gilberto J. Mendoza, inače čelni čovjek WBA-a, danas je na svom profilu na X-u objavio kako ne bi imao ništa protiv toga da se Paul i Chavez bore za svjetsku titulu:

‘‘Nisam protiv toga da se Jake Paul i Julio Cesar Chavez Jr. bore za svjetsku titulu…‘‘.

Inače, Julio Cesar Chavez sin je istoimene boksačke legende, no on se u posljednje vrijeme više ne bori na visokoj razini. Uglavnom nastupa u takvim ‘‘crossover‘‘ mečevima protiv MMA boraca i sličnih protivnika, a posljednji dodir s nekom od titula imao je još 2015. godine, kada se protiv Andrzeja Fonfare borio za upražnjenu WBC-ovu titulu u poluteškoj kategoriji.

Jake na ovo još nije reagirao, a vidjet ćemo kosi li se to s nekim njegovim planovima za budućnost. Valja podsjetiti da je pod ugovorom i s PFL-om gdje bi trebao raditi i MMA, a borba protiv Mikea Tysona još uvijek stoji.

Linker
05. rujan 2024 12:56