K1 i Boks

Shakur Stevenson izazvao Vasilija Lomačenka: ‘Želim ga dok još nije star‘

 Shakur Stevenson  

 ELSA/Getty images/Profimedia
Neki ga već smatraju najvećim talentom u svijetu boksa

Jedan od najtalentiranijih boksača današnjice, Shakur Stevenson (20-0, 10 KO), izrazio je želju za borbom protiv Vasilija Lomačenka nakon što ga je kako kaže impresionirao u borbi protiv Devina Haneya. U idealnom slučaju Shakur bi se iduće borio upravo protiv Haneya, no kako smo vidjeli Haney nije niti jednom spomenuo Shakura kao svojeg potencijalnog protivnika.

Shakur je također rekao kako bi se rado borio protiv Jamaine Ortiza, no ne zato jer u njemu vidi izazov već iz razloga što ga je ovaj u više navrata spominjao u negativnom kontekstu, te ne bi imao ništa protiv toga da izravnaju račune.

"Jamaine Ortiz je pričao svakakve ludosti. Volio bih mu pokazati gdje mu je mjesto. I to je ono što želim napraviti. Ali ako ću imati priliku boksati protiv Lomačenka, onda ću radije protiv njega jer on još svakako nije gotov. Ne želim čekati iduću godinu kada će napuniti 37 godina.Iduće godine je on već star. To više nije to onda. Želim ga radije dok je još svjež. Protiv njega bih mogao pokazati svijetu koliko vrijedim." - komentirao je Shakur za Fighthype.

Stevensonu mnogi predviđaju sjajnu budućnost, a ovim nastupom to je definitivno i dokazao. Stevenson je rijetko viđeni boksački talent, a mnogi ga smatraju nasljednikom Floyda Mayweathera. Titulu prema WBO federaciji osvojio u desetom mjesecu prošle godine protiv Jamela Herringa tehničkim nokautom u desetoj rundi. Imao je i sjajnu amatersku karijeru u kojoj se okitio zlatom na olimpijskim igrama za juniore i srebrom na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Njegova najveća pobjeda ipak je protiv do tada neporaženog Oscara Valdeza kojeg je deklasirao te mu preoteo titulu prema WBC federaciji. Velikom bodovnom razlikom deklasirao je i Robsona Conceicaoa, a prije mjesec i pol dana nokautirao je Shuichiro Yoshina u šestoj rundi.

Linker
25. travanj 2024 16:19