K1 i Boks

Jamal Ben Saddik ozbiljno je ‘uneredio‘ lice Rica Verhoevena tokom sinoćnje borbe

Jamal Ben Saddik vs. Rico Verhoeven
 Remko de Waal/AFP/Profimedia
Prvi izazivač pružio je odličan otpor te je dobrano namučio kralja teške kickboxing kategorije

Među nekolicinom sjajnih borilačkih mečeva koje smo sinoć imali prilike gledati, svakako se ističe borba između Rica Verhoevena i Jamala Ben Saddik. Meč u kojemu je ulog bio pojas teške Gloryjeve kategorije bio je pravi rat, a belgijsko-marokanski kickboksač Verhoevenu je priuštio vjerojatno najtežu obranu pojasa dosad.

Nakon 56 sekundi četvrte runde, borbi je došao do kraj, a Rico Verhoeven ostao je na tronu teške kategorije. Ben Saddik bio je totalno iscrpljen i nakon brojanja od strane suca, odlučio je kako ne može nastaviti s borbom. Teško mu je zamjeriti s obzirom na ono što smo gledali u prve tri runde. Ben Saddik itekako je imao svojih trenutaka, što se očituje po licu njegova protivnika. Rico Verhoeven zadobio je ozbiljnu posjekotinu ispod lijevog oka, a isto to oko u potpunosti mu se zatvorilo.

Ipak, 32-godišnji Nizozemac još je jednom dokazao kako posjeduje srce prvaka. Bio je i Verhoeven vidno umoran, no prvak je uspio stisnuti u trenucima kada je bilo najbitnije te je došao do 15. slavlja zaredom.

Lice Rica Verhoevena jedna je od glavnih tema nakon borbe, a postoje čak i određena mišljenja prema kojima nitko ne bi mogao zamjeriti sucu i doktoru da su odlučili prekinuti taj meč zbog posjekotine. Verhoeven bi sigurno bio bijesan da se to dogodilo i na koncu se ispostavilo kako bi nezasluženo izgubio u tom slučaju.

Sve u svemu, Jamal Ben Saddik svakako zaslužuje poštovanje za svoju izvedbu. Treći puta međusobno su se obračunali Verhoeven i Ben Saddik, a Rico je slavio dva puta. Ben Saddik kući može otići podignute glave jer je u potpunosti opravdao svoje mjesto prvog izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Međutim, on je svoju priliku sada propustio, a preostaje nam vidjeti tko je idući na redu. Možda upravo naš Antonio Plazibat.

Linker
20. travanj 2024 11:13