K1 i Boks

Jarrell Miller o porazu u Rijadu: ‘Bitno je da se nisam predao, a inaktivnost je ubojica‘

Jarrell Miller

 TASS/ddp USA/Profimedia
Američki teškaš pretrpio je poraz u meču protiv Daniela Duboisa

Ususret ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu, Jarrell Miller bio je na glasu kao jedan od najomraženijih boksača na kompletnom ‘‘fight cardu‘‘, a nije pretjerano privlačio fanove svojim boksačkim vještinama.

Međutim, nakon spektakla u Rijadu, sa sigurnošću možemo reći da je Jarrell Miller jedan od boksača koji je pozitivno iznenadio. Unatoč porazu od Daniela Duboisa, Miller je pružio atraktivan meč, a oduševio je svojom srčanošču i ‘‘granitnom‘‘ bradom.

Više od 200 čistih udaraca pogodio je Dubois u tom meču, a tek osam sekundi prije kraja desete runde meč je prekinut i Dubois je došao do pobjede tehničkim nokautom. Mogao je sudac pustiti borbu čak i do kraja, jer tako bi Miller barem ostala satisfakcija da je izdržao sve do sudačke odluke.

Sudac ga je lišio tog osjećaja, ali Miller je pridobio poštovanje boksačke javnosti i ne sumnjamo da će njegov sljedeći meč privući podosta pažnje. Činjenica je da ‘‘Big Baby‘‘ nije materijal za sam vrh, ali može pokvariti planove nekom od perspektivnih teškaša i uloga ‘‘gatekeepera‘‘ savršeno bi mu pristajala.

Najbitnija će ipak biti aktivnost. Miller je ove godine nastupio dvaput. U trećem mjesecu nokautirao je Lucasa Brownea, a u 12. mjesecu izgubio je od Duboisa. Otkako se 2022. godine vratio u ring, period između dva Millerova meča obično se razvuče na 8-9 mjeseci, a Jarrell smatra da ga je to koštalo bolje izvedbe protiv Duboisa.

‘‘Nisam se predao poput kuje. Inaktivnost je ubojica. Pravi ratnici ne odustaju, nego odmore i vrate se poslu. Čestitke malom bratu Danielu Duboisu. Odradio je posao i zaslužio je moje poštovanje. Bog je UVIJEK DOBAR.‘‘, poručio je Jarrell Miler putem Instagrama, nedugo nakon poraza od Duboisa.

Naravno, mnogi Millera i dalje prozivaju zbog silnog ‘‘trash talka‘‘ kojim se služio uoči meča, ali među komentarima možete pronaći i one koji podržavaju Millera nakon srčanog nastupa.

‘‘Neki ljudi na Instagramu budu tako sretni kad vide tuđi neuspjeh.‘‘, jedan je od brojnih komentara podrške.

Preostaje nam vidjeti što će Miller napraviti u periodu koji slijedi. 35 mu je godina i odluči li biti nešto aktivniji, boksačkim fanovima mogao bi priuštiti još nekoliko vrlo zabavnih mečeva. On i Dubois pružili su najbolju borbu večeri na priredbi u Rijadu i to je sasvim dobar argument da ga Saudijci ubace i na neke od budućih velikih evenata.

Linker
02. svibanj 2024 19:00