K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte sažetke najboljeg meča sa spektakla u Rijadu: Nevjerojatan je broj udaraca koje je Dubois plasirao

Jarrell Miller (lijevo) i Daniel Dubois (desno)

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Daniel Dubois i Jarrell Miller pružili su meć za pamćenje na sinoć održanom ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu

Posebnu najavu jučer smo vam složili za meč između Daniela Duboisa i Jarrella Millera. Pisali smo vam kako se radi o vrlo interesantnom meču, jer Jarrell Miller jedna je od omraženijih figura u svjetskom boksu.

‘‘Trash talk‘‘ jedna je od njegovih glavnih odlika, ali njegova karijera popraćena je i brojnim padovima na doping. Samozatajni Daniel Dubois bio je njegov protivnik, a vjerujemo da je gotovo cijela boksačka javnost navijala za pobjedu Duboisa.

To se na kraju i dogodilo. Dubois je porazio Jarrella Millera osam sekundi prije kraja meča, ali oba boksača zaslužila su veliko poštovanje. Uistinu fantastičan meč pružili su nam Dubois i Miller, a čak je i taj omraženi Miller sigurno pridobio mnoštvo novih fanova.

Nevjerojatno čvrst bio je ‘‘Big Baby‘‘ u ovom meču. Konstantno se kretao prema naprijed, a Duboisove udarce doslovno je ‘‘jeo‘‘ i nije se zaustavljao. Dubois je morao biti na konstantnom oprezu, neprekidno se kretao i nije si mogao dopuštati predah, jer Miller je neprekidno pritiskao.

Odlično se ipak i Dubois snašao u takvom okruženju. Kondicijski se fantastično pripremio i nevjerojatnim tempom boksao je gotovo punih 10 rundi. CompuBox statistika odličan je pokazatelj tempa u kojem su boksali Dubois i Miller.

Prema njihovim podacima, Dubois je pogodio čak 208 udaraca u ovom meču! Da, dobro ste pročitali. Boksač teške kategorije pogodio je 208 udaraca, a bacio ih je ukupno 517 (40,2 posto uspješnosti). Jarrell Miller sa svojih 150-ak kilograma uspio je 107 puta pogoditi Duboisa, a plasirao je ukupno 379 udaraca (28,2 posto točnosti).

Kad su pogođeni značajni udarci u pitanju, rezultat je 146-80 u korist Duboisa. ‘‘Dynamite‘‘ je u desetoj rundi pogodio više od 30 udaraca (34), a blizu toj brojci došao je i u osmoj rundi (29 pogođenih udaraca).

Jarell Miller pasivno je otvorio meč i Duboisa je samo dvaput pogodio tijekom prve tri minute. Već u drugoj rundi Miller diže tempo i 13 puta pogađa protivnika, a dobar tempo držao je sve do sedme runde. Sedma runda donosi blagi pad i Miller se zaustavio na devet pogodenih udaraca u toj rundi. Bacio je ukupno 47 udaraca u toj rundi.

Drastičan pad uslijedio je u sljedeće tri runde, što se jasno vidi iz priložene statistike. Miller se nije više mogao nositi s tempom fantastčnog Duboisa, a to ga je na koncu i dovelo do poraza prekidom samo osam sekundi prije kraja.

Usporedimo li statistiku s borbom između Josepha Parkera i Deontayja Wildera, bit će vam jasnije kakvim tempom su boksali Dubois i Miller. 89-39 statistika je pogođenih udaraca u meču između Parkera i Wildera, a podsjećamo, oni su odradili meč na svih 12 rundi. Dakle, Parker i Wilder zabilježili su ukupno 128 udaraca tijekom 12 rundi, a bacili su ukupno 459 udaraca.

Dubois je sam pogodio znatno više udaraca od Wildera i Parkera zajedno. Ako zbrojimo Duboisove i Millerove pogođene udarce, dolazimo do 315 pogođenih udaraca. Ukupno 896 udaraca bacili su tijekom ovog fantastičnog meča.

Samo je Dmitry Bivol na sinoćnjem ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu upisao više pogođenih udaraca nego Dubois. Svjetski prvak u poluteškoj kategoriji pogodio je Lyndona Arthura čak 226 puta, ali ipak se radi o boksaču koji je 30-ak kilograma lakši od Duboisa, a uz to je i boksao dvije runde više nego Dubois.

Kritiziralo se Daniela Duboisa nakon meča protiv Oleksandra Usyka. Pričalo se o lošoj kondicijskoj spremi i manjku mentalne snage, ali Dubois je sinoć ušutkao kritičare.

Tek mu je 26 godina, a iza sebe već ima mečeve s boksačima poput Usyka, Joea Joycea, Kevina Lerene, a sada i Jarrella Millera. Talentirani Britanac tek će ući u najbolje teškaške godine i definitivno Dubois ima potencijal za predvoditi novu generaciju teškaša.

Jarrell Miller s druge strane pokazao je da može boksati s top 10 boksačem i sigurno može ponuditi još nekoliko interesantnih mečeva. Ako ne padne na doping.

Sažetke meča između Duboisa i Millera možete pogledati u videu ispod ovog teksta, ali nažalost, DAZN ovdje nije odradio dobar posao. Radi se o podosta kratkim sažecima koji niti približno ne dočaravaju ono što smo gledali tijekom kompletnog meča.

Linker
11. travanj 2024 18:18