K1 i Boks

Jarrell Miller prozvao Joshuu: ‘Imamo nedovršenog posla, a ti samo želiš lagane pobjede‘

Anthony Joshua i Jarrell Miller

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Miller je ovog vikenda došao do nove pobjede i to nokautom, a sada želi konačno onaj meč koji mu je propao prije četiri godine

Prije četiri godine su se Anthony Joshua i Jarrell Miller trebali boriti, točnije u četvrtom mjesecu 2019. godine. Borba je tada propala jer je Miller pao na doping testu, nakon čega je uslijedio dobro poznat scenarij – meč protiv Andyja Ruiza i gubitak titule u teškoj kategoriji.

No, Miller nikako ne odustaje od tog meča. Proteklog se vikenda borio protiv Lucasa Brownea kojeg je i nokautirao u šestoj rundi u Abu Dhabiju, a nakon meča je Tyronu Woodleyju u ringu rekao kako i dalje želi meč protiv bivšeg prvaka:

‘‘Želim Daniela Duboisa ili Anthonyja Joshuu. Imamo nedovršenog posla. Znate, on jednostavno mora odrasti i prihvatiti ovaj izazov. Ne može konstantno m**a držati u džepu. Ako se želi boriti, učinimo to stvarnim. On želi laganu pobjedu. Bori se protiv Jermainea Franklina koji dolazi iz poraza, ali ja mislim da je pobijedio Dilliana Whytea. Anthony Joshua, idemo. Prestani biti pi**a. Razumiješ me?‘‘, rekao je Miller nakon meča.

Inače, Miller je svoju priliku protiv Joshue prokockao, ali ne porazom u meču nego i prije samog meča. Joshua je u to vrijeme držao IBF, IBO, WBA i WBO pojaseve u teškoj kategoriji, a Miller je dobio priliku jer se tad prometnuo kao velika prijetnja za prvaka.

Pao je tom prilikom na čak četiri nedozvoljene supstance, a vratio se nakon suspenzije u šestom mjesecu prošle godine. Od tada je naredao tri pobjede, od čega dvije prekidom. Prije toga se posljednji puta borio krajem 2018. kada je nokautirao Bogdana Dinua.

S obzirom da Joshua više ne drži navedene titule, meč protiv Millera nije toliko nemoguć. Naravno, sve ovisi na kraju o interesima promotora i menadžera.

Linker
09. travanj 2024 12:49