K1 i Boks

(VIDEO) Jarrell Miller nokautirao Lucasa Browna i podsjetio na dane kada je pretendirao za naslov

 Jarrell Miller

 ELSA/Getty images/Profimedia
Miller je krenuo dizelaški, pa sredinom borbe dovršio Brownea

Bivši prvi izazivač za svjetski naslov kojeg je tada držao Anthony Joshua i bivši dvostruki protivnik Cro Copa, Jarrell Miller, sinoć je upisao treću pobjedu za redom nakon tri i pol godine neaktivnosti i pada na doping testu. Podsjetimo se, Miller je 2018. godine imao sjajan niz od 23 pobjede bez poraza, te je postao izazivač Anthonyju Joshui. Samo nekoliko dana prije meča Miller je pao na doping testu i time izgubio svoju najveću priliku u karijeri, a umjesto njega je kao zamjena uskočio Andy Ruiz koji je tada porazio Joshuu i oteo mu WBA, WBO, IBO i IBF pojaseve prvaka teške kategorije.

Prve dvije borbe koje je odradio nakon dugačke pauze poslužile su mu kao zagrijavanje, pa su tako nastradali Ariel Esteban Bracamonte (11-7-0) i Derek Cadrenas (8-9-0). No sinoć je Miller ipak zagrizao malo dublje, te izazvao opasnog Lucasa Brownea (31-3-0). Prije ove borbe Lucas je porazio Novozelandsku nadolazeću zvijezdu Juniora Fa, kojem je Browne trebao poslužiti tek kao odskočna daska za nastavak karijere. No Browne se pokazao kao tvrdi orah te nokautirao mladog lava.

Dobro je Browne djelovao i protiv Jarrella Millera prvih nekoliko rundi, no onda je Miller u 4. rundi ‘zasukao rukave‘ te prvi put doveo veterana do ruba nokauta, a zatim onda ga je dovršio u 6. rundi serijom udaraca. Daleko je Miller bio od svoje nekadašnje forme sa svojih 151 kilogramom, no kao što i vidimo očito se polako uhodava za nekakve veće borbe.

Jarrell Miller je dio svojih priprema odradio i s našim Alenom Babićem, a zanimljivo je i to da je bio u pregovorima za borbu s Agronom Smakićijem, iz koje se ubrzo povukao. Zanimljiva je također informacija da je Alen Babić trebao boksati protiv Lucasa Brownea u 10. mjesecu 2021. godine, no Australac se u posljednji trenutak povukao.

Linker
26. travanj 2024 10:34