K1 i Boks

Je li Martin Bakole ‘kralj sparinga‘? Kongoanac tvrdi da je prebio i Joshuu na sparingu

Martin Bakole

 Aurélien Morissard/Panoramic/Bestimage/Profimedia
30-godišnji Martin Bakole prema svojim pričama jedan je od najdominantnijih boksača, barem na sparinzima

Prije nekoliko dana, u razgovoru za Boxing Social, trener Martina Bakolea iznio je interesantne informacije s jednog od Bakoleovih sparinga. Prema treneru Billyju Nelsonu, Bakole je nokautirao Oleksandra Usyka na sparingu održanom u Abu Dhabiju.

‘‘Martin Bakole itekako zna kako se treba nositi s Oleksandrom Usykom. Mislim, opće je poznato da je Martin nokautirao Usyka na njihovom sparingu u Abu Dhabiju‘‘, rekao je Nelson za Boxing Social.

Tu se priča o Bakoleovim sparinzima nije zaustavila. Ususret svom ovotjednom nastupu protiv Carlosa Takama, Bakole je također iznio još jednu informaciju koja se tiče sparinga. Osim Oleksandra Usyka, Bakole je navodno nadboksao još jednog ponajboljeg teškaša na svijetu, a radi se o Anthonyju Joshui. Bakole tvrdi da Joshuin tim nije bio spreman prihvatiti njega kao kasnu zamjenu za Dilliana Whytea u osmom mjesecu ove godine.

‘‘Čuo sam kako je Eddie Hearn rekao da ne mogu prihvatiti takav rizik. Nikada nisu nazvali, a nisu nazvali jer dobro znaju što se dogodilo. Zato sam rekao da sam pogriješio sparirajući sa Joshuom. Ali tada sam trebao sparing partnera. Bio sam u UK-ju i spreman boriti se protiv Joshue, ali nisu me niti nazvali. Znaju da predstavljam prevelik rizik, a Joshua je u fazi karijere kada treba vratiti samopouzdanje. Ljudi iz njegovog tima znaju što rade.‘‘, rekao je Bakole za ‘‘Seconds Out‘‘ pritom aludirajući kako ga Joshua izbjegava zbog onog što se dogodilo na njihovom nekadašnjem sparingu.

Sudeći prema pričama, Martin Bakole je ‘‘kralj sparinga‘‘ ili možda ipak ‘‘kralj lovačkih priča‘‘. Svoje teze morat će potkrijepiti u ringu, a možda već Carlos Takam bude taj koji će ga gurnuti daleko od vrha teške kategorije.

Linker
02. svibanj 2024 16:42