K1 i Boks

Meč koji svi boksački fanovi dugo iščekuju mogao bi se dogoditi ove godine: ‘Više ne postoje prepreke‘

Terence Crawford i Errol Spence Jr.

 Instagram (terence Crawford), Youtube (mma Tv Productions)
Errol Spence Jr. i Terence ‘Bud‘ Crawford trebali bi se obračunati ove godine

Boksačka velter kategorija posjeduje po mnogima dvojicu trenutno najboljih boksača na svijetu. Terence ''Bud'' Crawford (38-0-0, 29 KO) nositelj je WBO pojasa u velter kategoriji, a ESPN ga svrstava na prvo mjesto svoje ''P4P'' ljestvice.

Errol Spence Jr. (28-0-0, 22 KO) s druge strane, vlasnik je WBC, IBF i WBA (Super) pojaseva u velter kategoriji, a kao i Crawford, još uvijek je neporažen. ESPN ga trenutno drži na trećem mjestu ''pound-for-pound'' ljestvice.

Oba boksača posljednjih su godina nizali pobjede protiv vrhunskih velteraša, ali boksački promotori jednostavno ih nisu uspijevali upariti. Crawford je stoga nedavno napustio Top Rank, nakon isteka ugovora s tom kućom, a čini se kako će to uvelike olakšati dogovor sa Spenceom kojeg zastupa PBC.

''Sada ništa ne stoji na putu ka našem meču. Nema promotorske kuće koja to može blokirati, apsolutno ništa nas ne spriječava. Idemo vidjeti tko je najbolji velteraš svijeta.'', rekao je Crawford u razgovoru za ESPN, još u četvrtom mjesecu.

Prema najnovijim ESPN-ovim navodima, Crawford i Spence sve su bliže dogovoru oko ponajvećeg meča koji boks trenutno može ponuditi. Borba bi se trebala održati u desetom mjesecu, a Las Vegas bit će grad domaćin.

Nadajmo se kako će se ESPN-ovi navodi obistiniti, jer prava bi šteta bila da jedan od ovih boksača izađe iz svog ''primea'', prije nego se nađu unutar ringa. Crawfordu su trenutno 34 godine, a Spenceu 32. Obojica su svoje posljednje nastupe okončali nokautima u desetoj rundi. Spence je pobijedio Yordenisa Ugasa, a Crawford je savladao Shawna Portera.

Pravo je vrijeme da uistinu saznamo tko je najbolji boksač velter kategorije na svijetu.

Linker
20. travanj 2024 03:15