K1 i Boks

Jedan od najtalentiranijih boksača na svijetu nastavlja prozivati Lomachenka: ‘Uništio bih ga!‘

Shakur Stevenson

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Odlični američki boksač lake kategorije silno pokušava doći do borbe protiv legendarnog Ukrajinca

Laka kategorija u boksu trenutno je jedna od najbogatijih talentom, ali vrh kategorije u blagom je zastoju. Devin Haney ne može se odlučiti hoće li nastaviti karijeru u lakoj kategoriji ili će ipak preći u superlaku kategoriju. Inače, radi se o apsolutnom prvaku lake kategorije.

Gervonta Davis kao ponajbolji boksač u kategoriji muči se sa zakonom i prije nešto više od deset dana izašao je iz zatvora. 44 dana proveo je Gervonta Davis iza rešetaka, a tamo je završio nakon kršenja kućnog pritvora koji mu je izrečen zbog prometne nesreće koju je skrivio prije nekoliko godina.

Sav taj zastoj pomalo frustrira Shakura Stevensona koji želi doći do titule prvaka. Meč protiv Devina Haneyja djeluje kao sve nerealnija opcija i stoga se Shakur okrenuo drugoj opciji, odnosno Vasylu Lomachenko.

Lomachenko je u petom mjesecu ove godine tijesno izgubio od Devina Haneyja, ali WBC ga i dalje drži na prvoj poziciji ljestvice izazivača. Shakur Stevenson odmah je iza njega, dok WBO ima obrnutu situaciju. Stevenson je na njihovoj ljestvici prvi izazivač, dok je Lomachenko drugi. Napusti li Haney laku kategoriju, Shakur Stevenson i Lomachenko bit će vrlo izgledni kandidati za neke od upražnjenih titula (WBA pojas automatski će pripasti Gervonti Davisu jer je nositelj ‘Regular‘ titule).

U razgovoru za FightHype.com, Shakur Stevenson dobio je priliku osvrnuti se na svoj potencijalni meč protiv Vasyla Lomachenka. Ukrajinac je u očima mnogih boksačkih stručnjaka jedan od najboljih tehničara ipak, ali neporaženi Stevenson uopće ne sumnja u svoju pobjedu. Međutim, 35-godišnji Lomachenko pretrpio je dva poraza u posljednjih pet nastupa i mnogi smatraju da više nije na svom vrhuncu. Time bi pobjeda Shakura donekle izgubila na težini, ali Stevenson ima način kako bi se izborio za poštovanje.

‘‘Zaslužio bih poštovanje tako što bih ga uništio.‘‘, objasnio je Shakur.

Lomachenko je triput gubio u 20 dosadašnjih profesionalnih mečeva, ali sva tri meča gubio je na bodove. Nitko ga nije u potpunosti izdominirao i Stevenson očito planira postati prvim boksačem kojem bi to pošlo za rukom.

‘‘Budemo li se Lomachenko i ja borili, uništit ću ga, a onda će svi shvatiti zašto se drugi boksači ne žele boriti protiv mene.‘‘, dodao je samouvjereni Stevenson.

26-godišnji Shakur također je odradio 20 profesionalnih mečeva u karijeri, ali upisao je pobjedu u svakom od tih mečeva. Sve do prošle godine bio je prvak u super-perolakoj kategoriji, a ove godine debitirao je u lakoj kategoriji. Tehničkim nokautom u šestoj rundi porazio je Shuichira Yoshina. Nema sumnje da Shakur posjeduje talent za najviše domete, a meč protiv Lomachenka bio bi pravi spektakl.

Linker
28. travanj 2024 11:54