K1 i Boks

Nokauter koji je najviše namučio Gervontu Davisa večeras boksa s neporaženim Amerikancem

Isaac Cruz, Yuriorkis Gamboa

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Čeka nas sjajna boksačka večer

Nakon jedanaest mjeseci, vraća se jedan od najvećih nokautera lake kategorije - mladi Meksikanac koji je ugasio zlatnog olimpijca i bivšeg svjetskog prvaka Yuriorkisa Gambou te pružio Gervonti Davisu najveći ispit u njegovoj karijeri. Isaac Cruz, sa samo 25 godina, vodi karijeru strelovito brzo i već se u svojih 27 borbi borio za WBA pojas protiv spomenutog Gervonte Davisa, od kojeg je izgubio za dlaku, unatoč tvrdnjama mnogih boksačkih stručnjaka koji smatraju da je možda zaslužio pobjedu. Davis je taj meč odradio taktički, krećući se unatrag i čekajući prilike za kontru.

Nakon te borbe, ‘Pitbull‘ je doslovno pregazio bivšeg svjetskog prvaka Yuriorkisa Gambou, poslavši ga na pod čak četiri puta prije nego je sudac označio kraj borbe, šaljući jasnu poruku svojim budućim protivnicima. Nokautirao je i svog idućeg protivnika, a večeras će u ringu stati protiv neporaženog Amerikanca Giovannija Cabrere.

Ova će borba biti iznimno zanimljiva iz više razloga. Prije svega, borit će se dva boksača sa potpuno suprotnim stilovima. S jedne strane je visoki i dugački Cabrera koji izvrsno drži distancu, pogađa protivnike iz kontri, baca udarce u serijama i iznimno je brz u izmjenama istih. Do sada nitko nije uspio pronaći adekvatan odgovor na njegov stil borbe.

No, Isaac Cruz možda ima rješenje za takav stil borbe. Njegov nadimak "Pitbull" nije došao slučajno; kada zagrize, ne pušta. Isaac je beskompromisan borac koji neprestano napada i vrši pritisak na protivnika, bacajući snažne udarce koji često dovode do nokauta. Pokazao se kao izuzetno čvrst borac kojeg čak ni Gervonta Davis, poznat po svojim nokautima, nije uspio ugroziti.

Iako će večeras sva svjetla pozornice biti uperena u dugoočekivani boksački mega spektakl između Terencea Crawforda i Errola Spencea Jr.-a, ovo je također meč koji će zasigurno zabaviti publiku jer ‘Pitbull‘ nikada nije pružio dosadan meč. Navijači će s nestrpljenjem iščekivati kako će se razvijati ovaj sukob stilova, a tko zna, možda upravo večeras svjedočimo novom iznenađujućem nokautu koji će obilježiti boksačku povijest.

Linker
25. travanj 2024 15:14