K1 i Boks

Jedan od najtalentiranijih boksača svijeta upisao 22. pobjedu zaredom: ‘Ne želim nikog prozivati‘

Ryan Garcia

 Mikael Ona/Shutterstock Editorial/Profimedia
Američki super talentirani boksač Ryan Garcia rutinski je upisao novu pobjedu

23-godišnji Ryan Garcia (22-0-0, 18 KO) uspješno je nastavio izgradnju svoje potencijalno jako velike boksačke karijere. Čudo od djeteta koje od svoje 18. godine niže profesionalne pobjede, nakon više od godinu dana vratilo se u ring.

Garciju je sinoć u ringu dočekao Emannuel Tagoe (32-2-0, 15 KO), boksač iz Gane koji je do sinoć bio u nizu od 32 uzastopne pobjede. Jednoglasnom sudačkom odlukom, Garcia je došao do pobjede na priredbi u San Antoniju.

119-108x, 118-109 službeni je rezultat ovog meča u lakoj kategoriji (-60 kg). Garcia je prvi put u karijeri odradio svih 12 rundi, jer prethodni mečevi koje je dobio na odluku, nisu bili ugovoreni na 12 rundi, a oni koji jesu, njih je završavao prekidima.

Super talentirani Garcia za kojeg mnogi tvrdi da posjeduje najbrže ruke u boksu, nije bio zadovoljan pristupom svog protivnika. Ryan smatra kako je protivnik imao previše pasivan pristup kojim je izbjegavao borbu.

''Morao sam stalno ići za njim, jer ništa nije pružao. Učit ću još više, znam da mogu pružiti još više'', izjavio je Ryan nakon borbe.

Već u drugoj rundi borbe, Garcia je prvi put poslao Tagoea u nokdaun. Desnicom je uzdrmao afričkog boksača, ali Tagoe se uspješno oporavio. Kako je meč odmicao, publika je postajala frustrirana sporim tempom i manjkom akcije, ali krivnja nije na Garciji. Tagoe je jednostavno bio pasivan i zapravo je rutinski izgubio.

Iako je Ryan Garcia znao često prozivati Mannyja Pacquiaoa te Gervontu Davisa, ovaj put je odlučio preskočiti konkretne prozivke.

''Ne želim nikoga prozivati. Već smo to radili i niti jedna od tih borbi nije se dogodila. Ne želim vas lagati. Samo želim naučiti nešto iz ovog meča i krenuti dalje.'', dodao je Garcia kojem ono najbolje tek slijedi.

Linker
20. travanj 2024 08:16