K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako je Golovkin dovršio Japanca!

Gennady Golovkin vs Ryota Murata

 Masatoshi Okauchi/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iskusni Kazahstanac porazio je Muratu u devetoj rundi borbe

Nakon godinu i pol dana, Gennady Golovkin (42-1-1) je ponovno u ringu, a vratio se u velikom stilu zaustavivši japanca Ryota Muratu (16-3-0) u devetoj rundi. Opasnim aperkatima je uzdrmao japanca, nakon čega završava na podu, a sve je kulminiralo bacanjem ručnika od strane Muratinog tima.

Ruku na srce, prvih pet rundi nije išlo toliko glatko za Golovkina. Tome su vjerojatno kumovale duga pauza, ali i činjenica da je jučer napunio 40 godina. Međutim od šeste runde pa nadalje, gledali smo u potpunosti drugi meč.

Nakon prvih 5 rundi visokog intenziteta, Murata se jednostavno ispuhao i od tad je Golovkin preuzeo upravljač. Kako je meč odmicao, Murata je se sve više ispuhivao dok je Golovkin podizao tempo. Sve je završilo u devetoj rundi kada je jednostavno bilo previše za Muratu te je kut predao meč.

U ovom meču je Golovkin obranio svoje IBF i IBO pojaseve u srednjoj kategoriji, a u kolekciju je došao i onaj WBA kojeg je Murata donio kao svoj ulog.

Najveće, a ujedno i najlogičnije pitanje je tko je sljedeći za Golovkina. Treći meč između njega i Canela je planiran za rujan, no nije poznato ovisi li trilogija o ishodu sljedećeg meksikančevog meča jer nije poznata kategorija u kojoj bi se meč uopće održao.

Video Golovkinove završnice možete pogledati ovdje:

Linker
20. travanj 2024 14:47