K1 i Boks

Jedan od tehnički najpotkovanijih boksača vraća se u ring: Lomachenko saznao ime sljedećeg protivnika

Vasyl Lomachenko

 Yong Teck Lim/Getty images/Profimedia
Sjajni ukrajinski boksač lake kategorije napustio je rat u Ukrajini i vratio se boksu

Mečevi Vasyla Lomachenka (16-2-0) nešto su što niti jedan boksački fan ne propušta i s veseljem iščekuje. Nažalost, kako je ranije ove godine započeo rat u Ukrajini, Lomachenko je na neko vrijeme odlučio staviti karijeru na čekanje te se stavio na raspolaganje obrani svoje države od ruske invazije.

Kao i Oleksandr Usyk, Lomachenko se nakon nekog vremena ipak odlučio vratiti onome što radi najbolje i dobra je vijest kako ćemo ga ove godine gledati u ringu. Sjajni ukrajinski boksač lake kategorije ugovorio je novi nastup, a informaciju prenosi portal BoxingScene.com. Poznati ESPN-ov reporter Mike Coppinger prvi je otkrio ovu informaciju.

Loma će se boriti ili 22. listopada (deseti) ili 29. listopada. Još uvijek nije poznat točan datum, ali protivnik bi trebao biti Jamaine Ortiz (16-0-1). Ovaj neporaženi 26-godišnji borac lake kategorije prema WBC-u je sedmorangirani izazivač, a Boxrec ga vidi kao 11. boksača svijeta u lakoj kategoriji. Borba će se održati na američkom tlu.

Jamaine Ortiz u 4. mjesecu 2021. godine remizirao je u meču protiv Josepha Adorna (14-0-1), a nakon toga je upisao dvije pobjede. Obje je upisao jednoglasnom odlukom i oba meča odradio je ove kalendarske godine. Lomachenko će mu biti uvjerljivo najteži ispit u dosadašnjoj karijeri, ali vrijeme mu je da pokuša napraviti dodatni iskorak.

Što se Lomachenka tiče, on je posljednji nastup odradio krajem prošle godine. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Richarda Comneyja i tako je upisao drugu pobjedu zaredom. U desetom mjesecu 2020. godine, Lomachenko je izgubio od Teofima Lopeza i ostao je bez WBA, WBO i The Ring titule svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

Lopez je te titule izgubio već u sljedećem meču, a bolji je bio George Kambosos Jr koji također nije niti jednom obranio sve te titule, jer Devin Haney porazio ga je u šestom mjesecu ove godine. Haney je time ujedinio sve titule u lakoj kategoriji, a nema sumnje kako se Lomachenko nada prilici za obračunati s njim.

Jamaine Ortiz bit će prva prepreka, a tko zna što slijedi nakon toga meča. Naravno, Lomachenko prvo treba doći do pobjede, prije nego li počne razmišljati o napadu na titulu.

Linker
09. travanj 2024 12:30