K1 i Boks

Shakur Stevenson zaziva ogroman boksački meč: Prozvao je Lomachenka da pređe u njegovu kategoriju

Vasyl Lomachenko i Shakur Stevenson

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing; Sky Sports)
Sjajni američki boksač i svjetski prvak u super perolakoj kategoriji želi obračun s odličnim Ukrajincem

25-godišnji Shakur Stevenson jedan je od najuzbudljivijih boksača nove generacije. Mladi američki borac trenutni drži WBC-ov i WBO-ov pojas svjetskog prvaka u super perolakoj kategoriji, a ESPN ga vidi kao desetog borca svijeta na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

18 pobjeda u jednako toliko nastupa ostvario je Stevenson, a 23. rujna branit će svoje titule protiv Robsona Conceicaoa. Stevenson će u toj borbi biti veliki favorit i očekuje se da nastavi sa svojim pobjedničkim nizom.

Dođe li do nove pobjede, otvorit će se neke nove prilike, a Shakur se nada velikim mečevima u nadolazećem periodu. Jedan od takvih svakako bi bio onaj protiv Vasiliyja Lomachenka (16-2-0). Loma je po mnogima jedan od najboljih boksača svijeta, a trenutno nastupa u lakoj kategoriji (135 ‘lbs‘) koja je iznad Stevensonove super perolake (130 ‘lbs‘). Stevenson je u razgovoru za ThaBoxingVoice istaknuo kako želi taj meč te vjeruje da bi Lomachenko trebao promijeniti kategoriju.

‘‘Možemo odraditi taj meč bilo kada. On je dovoljno veliko ime. Nalazi se u ‘P4P‘ poretku (#9). Morate ga poštovati zbog svega toga. Možemo organizirati taj meč početkom sljedeće godine. Trenutno nismo u istoj kategoriji. On se može spustiti u moju kategoriju i to bio ogroman meč. Mislim da laka kategorija nije njegova prirodna. Super perolaka čini se kao realističnija kategorija za njega. Podjednake smo veličine.‘‘, objasnio je Shakur.

Lomachenko je posljednjih sedam nastupa odradio u lakoj kategoriji, ali također je znao isticati kako se ne radi o kategoriju koju preferira. U super perolakoj nije se borio od 2017. godine, a meč Lomachenka i Shakura Stevensona bio bi nešto što niti jedan jedini boksački fan ne bi mogao propustiti.

Linker
25. svibanj 2024 21:41