K1 i Boks

Jermall Charlo proveo vikend u pritvoru, suđenje za napad na člana obitelji čekat će na slobodi

Jermall Charlo

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
WBC-ov prvak srednje kategorije u skorije vrijeme neće braniti pojas prvaka nego nešto drugo

Onaj u ringu ponešto uspješniji dio najpoznatijeg para blizanaca u profesionalnom boksu nalazi se u velikim problemima. U pitanju su oni zakonski, budući da je 31-godišnji Jermall Charlo priveden zbog nasilja u obitelji, nakon čega je dvije noći prespavao u pritvoru.

Charlo, koji je već 2015. godine imao jednu osudu zbog sličnog prekršaja, uhićen je u petak, nakon čega su ga organi reda odmah otpremili u Fort Bend zatvor, gdje je zadržao do ponedjeljka ujutro.

Nije navedeno o kojem se članu obitelji radi, kao niti o njegovom spolu, ali BoxingScene je došao do policijskih zapisa u kojima je podosta toga otkriveno. Riječ je o incidentu iz rujna prošle godine, kad je navedeno da je Charlo oštećenu osobu više puta namjerno ozlijedio, udarajući ga i hvatajući ga za kosu. Kako je Charlo već imao jednu raniju osudu, zbog ponovljenog prekršaja prijeti mu kazna zatvora u trajanju od dvije do deset godina.

Ipak, njegov odvjetnik Kent Schaffer smatra da ne treba biti puno razloga za brigu. On je izjavio kako je član obitelji otišao u policiju te je prijavio Charla te da je on odmah priveden zbog ranijih prekršaja. Dodao je kako istraga nije otvorena, ali i kako postoji dovoljan broj svjedoka i da se radi tek o slučaju pokušaja iznuđivanja novca.

Sve u svemu, sud je odredio kako se Jermall mora pojaviti 28. ožujka na saslušanju, gdje će biti dužan izjasniti se o svojomj krivnji. Nakon toga će sud odlučiti o daljnjoj proceduri. Ne sumnjamo kako će uz sebe imati jaki odvjetnički tim koji će se svakako pobrinuti za što bolji ishod. Inače, Jermall je prošlog mjeseca tek riješio svoje prethodne probleme koji datiraju na kolovoz prošle godine. Tada je optužen za pljačku, odnosno da je orobio konobaricu tijekom nereda u baru unutar kojeg se nalazio. Slušaj je poništen radi nedostatka dokaza.

Charlo je za sada neporažen u svojoj boksačkoj karijeri, upisavši pobjedu u sva 32 meča koje je do sada odradio. Ranije je bio prvak polusrednje kategorije, nakon čega se digao u srednju, gdje je 2018. uzeo WBC titulu, koju je do danas četiri puta obranio. Već dugo vremena govori se o njegovom meču protiv Canela Alvareza, no do sada se još niti jednom nije ušlo niti u ozbiljne pregovore.

Linker
18. travanj 2024 02:29