K1 i Boks

Zhilei Zhang najavio novu pobjedu nad Joyceom, a onda poručio: ‘Tyson Fury je moja sljedeća meta‘

Zhang Zhilei 

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
ada bi na stolu imao vjerojatno sve moguće ponude, a Tyson Fury bi sigurno bio jedan od njih

U četvrtom mjesecu ove godine Zhilei Zhang je pobijedio visoko favoriziranog Joea Joycea i oduzeo mu njegovu privremenu WBO titulu u teškoj kategoriji. Iako mu mnogi nisu davali šanse u tom meču, Joyceova tromost se pokazala pogubnom kada se bori protiv boksača kao što je Zhang.

Bez obzira na poraz od Hrgovića, Zhang i dalje dobiva bolje prilike od njega, no i preuzima veće rizike. Sada će se sa navršenih 40 godina života opet boriti protiv Joycea, a nakon toga je najavio da želi i borbu protiv Tysona Furyja.

‘‘Prošli puta sam ispisao povijest, a najbolje nasljedstvo za tu povijest jest da ponovno ispišem povijest. Moja misija je stvoriti nasljedstvo kao kineski boksač. Ljudi misle da kineski boks ne može stvoriti teškaše, te da se kineski boksači ne mogu natjecati s američkima i europskima. Ne slažem se. Vjerujem da će Kinezi okupirati međunarodnu scenu‘‘, rekao je Zhang za CGTN Europe.

‘‘Trenutno nemam neki dugoročni plan, fokus mi je i dalje Joe Joyce. Nakon Joycea, borba protiv Tysona Furyja je moja sljedeća meta. Dolazim uzeti ono što je moje. 23.9. ću sve ostaviti u ringu. Bez kompromisa. Bez podcjenjivanja protivnika. Samo pobjeda. Kada sam izgubio status neporaženog boksača, teško mi je palo. Naučio sam lekcije i sada dolazim po sve‘‘, dodao je.

Ukoliko Zhang još jednom pobijedi Joycea, to će biti ogromna stvar još jednom. Tada bi na stolu imao vjerojatno sve moguće ponude, a Tyson Fury bi sigurno bio jedan od njih. Ostaje nam pričekati 23.9. i ponovni ogled Zhanga i Joycea.

Linker
24. travanj 2024 20:22