K1 i Boks

Zhang poslao Duboisu poruku s kojom će se mnogi složiti: ‘On prvenstveno mora poraditi na jednoj stvari‘

Zhilei Zhang

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Kineski teškaš smatra da je sporni udarac iz 5. runde bio ilegalan, ali najveći Britančev problem vidi u psihološkom segmentu

Na oduševljenje ljubitelja "plemenite vještine", ritam velikih boksačkih mečeva u teškoj kategoriji nastavlja se nešto intenzivnijim ritmom od onog uobičajenog. Sljedeći je na redu "heavyweight" okršaj, odnosno revanš, između Zhileija Zhanga i Joea Joycea. Nakon što je "Big Bang" sredinom travnja pobijedio "Juggernauta" tehničkim nokautom u šestoj rundi i tako mu preoteo status obveznog izazivača po WBO-u, 23. rujna (OVO Arena, Wembley, London) gledat ćemo novi sraz britanskog i kineskog teškaša. Upravo tom prilikom, Zhang je u četvrtak održao i medijsku konferenciju u New Yorku.

Osvajač srebrne medalje s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. u uvodnom je dijelu izvijestio javnost o tome kako napreduje njegov pripremni kamp.

"Ljudi kažu da je Joyce vrlo aktivan i da snažno udara, ali ja spariram s Alonzom Nealom, koji zadaje više udaraca od Joycea, Dmytrom Bezusom koji udara snažnije od Joycea i s Mariuszom Wachom, koji je viši i teži Joycea", rekao je Zhang pa kratko prokomentirao nadolazeći obračun: "Već sam stvorio povijest 15. travnja u Londonu. Nemam ništa protiv da to ponovim i 23. rujna".

Jedno od pitanja na Zhangovoj presici ticalo se i trenutno najaktualnije teme u svijetu boksa, a to je kontroverzni udarac Daniela Duboisa kojeg je uputio u petoj rundi njegovog meča protiv Oleksandra Usyka. Boksačka publika polarizirala se po tom pitanju, a brojni borci, treneri, fanovi i analitičari izjasnili su se prethodnih dana o predmetnoj temi. Sada je to učinio i Zhang, koji smatra kako se radi o ilegalnom udarcu.

"Gledao sam borbu i taj udarac je bio nizak, pao je ispod Usykovog pupka", rekao je 40-godišnji Kinez, pa zaključio rečenicama s kojima će se složiti brojni boksački fanovi: "U nastavku borbe, Dubois nije iskoristio svoje fizičke prednosti i Usyk je uspio vratiti svoj ritam. Dubois je zapravo odustao. Mislim da on prvenstveno mora poraditi na svojoj srčanosti".

Linker
28. travanj 2024 20:16