K1 i Boks

Otkrivene su tri teškaške borbe na ‘undercardu‘ Furyja i Ngannoua, borit će se nesuđeni protivnik Filipa Hrgovića

Tyson fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Ovo će biti pravi teškaški festival

Dok bi glavna borba večeri mogla biti spektakularno natjecanje između l WBC svjetskog prvaka i boksačkog početnika, "undercard" za borbu Tysona Furyja protiv Francisa Ngannoua mogao bi sadržavati tri sjajna dvoboja u teškoj kategoriji. Borba Furyja i Ngannoua u Rijadu 28. listopada o kojoj se mnogo pričalo nije meč koji su mnogi željeli vidjeti za jednog od najboljih teškaša na planeti.

Iako je Ngannou bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, nikada nije boksao profesionalno i unatoč tome što će u svom kutu imati Mikea Tysona, mnogi ovo vide kao laku noć za Gypsy Kinga. U razgovoru za THE FIGHT s Teddyjem Atlasom, menadžer Tysona Furyja, Spencer Brown, podijelio je detalje o "undercardu", počevši od Josepha Parkera, koji se nastavlja obnavljati nakon poraza od Joea Joycea 2022. godine.

"Joe Parker, on će se boriti protiv momka iz Kanade Simona Keana, koji ima 23 pobjede i samo jedan poraz."

Parker je blizak prijatelj i trening partner Furyja. S 31 godinom, on želi dokazati da je još uvijek vrijedan borbe protiv najboljih boraca u diviziji nakon kratkog razdoblja kada je bio WBO svjetski prvak od 2016. do 2018. godine.

Brown je potom otkrio da će se Fabio Wardley boriti unatoč tome što je zaradio posjekotinu u tučnjavi na prvoj konferenciji za novinare na kojoj je najavio borbu.

"Imamo britanskog prvaka Fabia Wardleyja protiv Davida Adelaidea, koji užasno puno sparira s Tysonom."

Wardleyjev naslov neće biti u igri budući da se ne održava na britanskim obalama. Ipak, interes za borbu dvoje nadobudnih boraca je visok. Konačno, Brown je otkrio veliku borbu za teškaša kojeg često izostavljaju iz kadra, ali i izbacio ime prave boksačke legende.

“Imamo i Martina Bakolea protiv Carlosa Takama. Martin je pravi čovjek za uništavanje."

Bakole (19-1) je svojedobno bio spominjan kao potencijalni protivnik Filipa Hrgovića, ali nije došlo do tog meča. Trenutno je u nizu od osam pobjeda od svog jedinog poraza od Michaela Huntera. Teškaš od gotovo 130 kilograma i njegov protivnik, Carlos Takam, dijele nedavne pobjede nad Tonyjem Yokom.

Što god se dogodilo u glavnom meču večeri, činjenica je da će ova priredba biti pravi teškaški festival.

Linker
07. svibanj 2024 02:14