K1 i Boks

John Fury dao svoje mišljenje o tom tko treba boksati s njegovim sinom: ‘Samo je jedan logičan izbor, no postoje prepreke!‘

Tyson Fury 

 JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA John Walton/Pa Images/Profimedia
Nije lako pronaći protivnika za Furyja zbog različith okolonosti u diviziji teškaša

John Fury, otac WBC prvaka, Tysona, dao je svoje mišljenje protiv koga bi se njegov sin trebao boriti u idućoj borbi. Ovog tjedna Furyjev promotor iz Ujedinjenog Kraljevstva, Frank Warren, rekao je da pronalaženje protivnika za Tysona postaje problematično jer je teško pronaći odgovarajuće opcije s obzirom na različite okolnosti u diviziji.

Dva predvodnika bili su Zhilei Zhang i Andy Ruiz Jr. Zhang je sada zauzet nakon što je Joe Joyce aktivirao svoju ugovornu klauzulu za revanš, a Andy Ruiz Jr. je isključen iz priča zbog "financijskih zahtjeva".

Redoviti WBA prvak Daniel Dubois bi se trebao suočiti s Oleksandrom Usykom, dok Ukrajinac počinje ispunjavati svoje obveze, pa je tako obožavateljima teško vidjeti s kim bi Tyson mogao ući u ring.

John je bio prisutan s jednim od svojih drugih sinova, Tommyjem, na priredbi KSI Misfits, a izgleda da će borba između njih dvojice biti sljedeća nakon njegove pobjede nad Jakeom Paulom.

Tijekom medijskih obaveza, John je iz Boxing King Media dobio pitanje "što je sljedeće za Tysona?" i jasno je dao do znanja da postoji samo jedan čovjek s kojim se ‘Gypsy King‘ treba suočiti.

"O Tysonu ovisi što želi učiniti, postoji samo jedna borba za njega, to mora biti zec iz Ukrajine, Usyk, ali on je pobjegao u Saudijsku Arabiju za još nekoliko funti."

Činilo se da je Fury spreman za susret s Usykom prošli mjesec nakon što je dogovorena novčana podjela u omjeru 70-30, ali nesuglasice su dovele do kraha teških pregovora.

Bob Arum potvrdio je ovog tjedna da su u razgovorima s predstavnicima Saudijske Arabije da se ta borba održi u prosincu kao dio "eventa" u kojem bi se Anthony Joshua također susreo s Deontayem Wilderom.

Linker
24. travanj 2024 14:13