K1 i Boks

Tyson Fury o vrijednom iskustvu: ‘Nakon što me on pogodio, postao sam otporan na metke! Nije bilo pravo vrijeme da izgubim‘

Tyson Fury

 WIKTOR SZYMANOWICZ/AFP/PROFIMEDIA Wiktor Szymanowicz/afp/profimedia
Nije bilo daleko od toga da upiše prvi poraz u karijeri

Tyson Fury otkrio je da se osjećao "otpornim na metke" nakon što se podigao poslije teškog nokdauna od strane Deontaya Wildera u jednom od najdramatičnijih trenutaka u boksačkom svijetu.

Nakon gotovo tri godine neaktivnosti, Fury se vratio u ring pobjedama nad Seferom Seferijem i Francescom Pianetom 2018. prije nego što je prihvatio borbu s tadašnjim WBC prvakom u teškoj kategoriji – i jednim od najstrašnijih udarača u povijesti boksa – Deontayem Wilderom.

U izvanrednom povratku, ‘The Gypsy King‘ dominirao je borbom, činilo se da pobjeđuje u gotovo svakoj rundi. Ulaskom u posljednju rundu, činilo se da je Britanac uspio izvući preokret sve dok se nije susreo s kombinacijom desni direkt-lijevi kroše koja ga je, čini se, hladno nokautirala. Na čuđenje prisutnih i gledatelja diljem svijeta, čudesno je ustao na noge.

U intervjuu za TNT Sports, prisjetio se tih sekundi koje su odredile karijeru.

“Bio sam ‘vani‘. Otvorio sam oči i vidio suca kako govori ‘četiri, pet...‘ i pomislio sam ‘je**te, pao sam, moram ustati‘ i to je bilo to. Nisam htio žuriti gore, jer nisam znao gdje će mi noge biti, dobro me poklopio i ako skočiš i onda ponovno padneš, to će se zaustaviti, pa sam uzeo što je više bilo moguće vremena da se oporavim. Sudac nam je rekao u svlačionici da vjeruje u odbrojavanje prvaku, tako da ako netko od nas padne, on će brojati do deset, a ako niste gore, gotovi ste. Ustao sam i te sam noći bio otporan na metke. Nije bilo vrijeme za poraz, postojao je veći plan za mene.”

Zapanjujuće, činilo se da je Fury pobijedio u ostatku runde, ali mu je naslov kontroverzno uskraćen, a suci su borbu bodovali neodlučenom. Video ovog nokdauna pogledajte na dnu članka.

Linker
30. travanj 2024 05:05