K1 i Boks

Jorge Masvidal izazvan na bare-knuckle meč: ‘Već sam te pobijedio, dođi po revanš‘

Jorge Masvidal i Nate Diaz
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak Bare Knuckle Fighting Championshipa u kategoriji do 70 kilograma prozvao je Jorgea Masvidala

Sada već davne 2010. godine, Jorge Masvidal podijeljenom sudačkom odlukom izgubio je MMA meč protiv Luisa Palomina. Putevi dvojice boraca razišli su se nakon te borbe, a moglo bi se reći kako je Jorge Masvidal ipak osjetno bolju karijeru napravio. Međutim, Peruanac se nakon 43 MMA borbe te četiri uzastopna poraza pronašao u boksu bez rukavica. Tamo je u nešto više od godinu dana zaredao četiri pobjede te je aktualni prvak BKFC-a, ujedno najjače organizacije u tom sportu.

Proteklog vikenda Palomino je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Tylera Goodjohna na BKFC 18 priredbi. Pažnju je naročito privukao prozivkom borca kojeg želi kao idućeg protivnika.

''Pazite sada ovo. Ako želiš svoj revanš, a sjećaš se da sam te pobijedio 2010. godine. Znam da si na vrhu UFC-a, no ja ću predstavljati BKFC, a ti predstavljaj UFC. Dat ću ti revanš u boksačkom ringu, naravno uz dopuštenje Davea Feldmana (čelnik BKFC-a).'', rekao je Luis Palomino u izjavi nakon borbe.

Teško je očekivati da će UFC dopustiti ovakve stvari jer su više puta jasno naglasili kako ih ne zanimaju uparivanja njihovih boraca s borcima iz drugih promocija, a ovdje se radi i o posve drugom sportu. Naravno, svi ćemo se sjetiti primjera Conora McGregora, no treba li uopće objašnjavati razliku boksačkog meča između Conora i Floyda Mayweathera te eventualnog meča Jorgea Masvidala protiv Luisa Palomina.

Linker
22. travanj 2024 21:17