UFC

Kladionice postavile Ganea kao ogromnog favorita protiv Lewisa

Ciryl Gane
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ciryl Gane bi prema mišljenju "bookmakera" vrlo lako trebao dogurati do naslova privremenog prvaka

Borba Ciryla Ganea i Derricka Lewisa, ugovorena za UFC 265 priredbu koja se održava 7. kolovoza, ne bi trebala pružiti puno neizvjesnosti. To se barem može zaključiti iz ponude kakva se pojavila na kladionicama, budući da je jedan borac poprilično veliki favorit.

To je Ciryl Gane, čije su izvedbe u prvih šest UFC borbi bile dovoljne da dođe do takvog statusa, iako će s druge strane imati UFC rekordera prema broju pobjeda nokautom. Naime, neki prosječni koeficijent na pobjedu Francuza je američkih -325, što bi prema nama poznatom decimalnom tečaju bilo 1.31. S druge strane, ako Lewis upiše pobjedu, a vi ste se kladili na takav iznos, svoj ćete ulog množiti s 3.75. Dakle, gotovo četverostruki iznos donijela bi uplata na pobjedu "Black Beasta".

Sličan status favorita Gane je imao za borbu protiv Jairzinha Rozenstruika, dok je protiv Alexandra Volkova bio tek blagi favorit. Zapravo, veliki favorit bio je i u svim ranijim borbama, uključujući onu protiv Juniora Dos Santosa. Jednostavno, bookmakeri mu vjeruju i do sada ih nije razočarao.

S druge strane, kod Lewisa smo mogli vidjeti puno toga. Bilo je tu situacija gdje je bio veliki favorit, ali i obrnuto. Najveći autsajder bio je svakako u borbi protiv Daniela Cormiera, gdje mu se nije davalo nikakve šanse te je tečaj na njegovu pobjedu bio ogromnih 6.75, no podosta veliki autsajder bio je i u svojoj posljednjoj borbi, u kojoj je savladao Curtisa Blaydesa. Njegova pobjeda tim je putem bila vrijedna tečaja 3.50, a one koje su uplatili je izuzetno razveselio.

Zanimljivo je vidjeti kako ova dvojica prema ponudi trenutno stoje za eventualnu buduću borbu protiv Francisa Ngannoua. Na Lewisovu pobjedu na 3.75, dok se Ganeu, bivšem Francisovom timskom kolegi, ipak daje malo više šanse. Taj tečaj je 2.65. U oba je dakle slučaja Ngannou favorit.

Linker
27. travanj 2024 01:31