K1 i Boks

Jose Aldo ugovorio svoj treći boksački meč: ‘Želim postepeno graditi karijeru protiv lakših protivnika‘

Jose Aldo

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni MMA borac pokušat će doći do svoje prve profesionalne boksačke pobjede

Nakon što je prošle godine okončao svoju MMA karijeru nakon poraza od Meraba Dvalishvilija, Jose Aldo odlučio je ostvariti svoj dugogodišnji san i započeo je boksačku karijeru. Jedan od najvećih UFC-ovih boraca u povijesti boksački debi odradio je u drugom mjesecu ove godine.

Aldo je na priredbi u Brazilu boksao protiv Emmanuela Zambrana (0-3-0), a nakon šest rundi, Aldo je došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Meč se ipak vodio kao egzibicijski meč, a Joseov profesionalni debi uslijedio je početkom četvrtog mjeseca ove godine.

Jorge Masvidal je organizirao jako zanimljiv Gamebred Boxing event, a Jose Aldo boksao je protiv Jeremyja Stephensa. Bio je to jedan vrlo zanimljiv meč, a nakon šest rundi došlo je do proglašenja pobjednika. Pobjednik na kraju nije proglašen, jer meč je završio neriješenim ishodom.

Najavljivao je Aldo da će sredinom ove godine boksati i protiv Floyda Mayweathera u Saudijskoj Arabiji, ali plan se promijenio nakon remija sa Stephensom. Jose je odlučio kako želi skupljati još iskustva u boksu i postepeno planira graditi svoju boksačku karijeru. Tako će Jose svoj treći boksački meč odraditi protiv Argentinca Estebana Gabriela (0-1-1), boksača koji je bez pobjede u profesionalnom boksu.

Aldov trener i predsjednik Shooto Boxing organizacije Andre Pederneiras potvrdio je vijest o Aldovom sljedećem nastupu, a borba će se održati 2. srpnja (sedmi mjesec) u Brazilu. Težinski limit zasad nije poznat, a Jose je u razgovoru za MMA Fighting istaknuo kako se planira boriti s nešto lakšim protivnicima, jer Jeremy Stephens navodno je bio osjetno teži od njega.

‘‘Želim graditi karijeru u boksu kao svi ostali, počevši od slabijih protivnika preko kojih ću skupljati iskustvo. Pokušavamo odabrati prave mečeve. Jeremy (Stephens) bio je puno teži od mene. Ja sam bio na 157 ‘pounda‘ (71,21 kg), a on je na dan borbe težio preko 177 ‘pounda‘ (80,28 kg). To je ogromna razlika.‘‘, rekao je Aldo.

Zanimljivo je da se 36-godišnjem Aldu ne žuri i ne želi odmah srljati u velike boksačke mečeve. Vidljivo je da uživa u novoj karijeri i želi ju postepeno graditi, a preostaje nam vidjeti koliko daleko će dogurati.

Linker
17. svibanj 2024 19:36