K1 i Boks

Joseph Parker odradio je trening kamp s Furyjem: ‘Bit ću prvi koji će pobijediti Joycea‘

Joseph Parker

 Simon Marper/PA Images/Profimedia
Novozelanđanin je silno motiviran pred meč za titulu WBO-ovog privremenog svjetskog prvaka

Fantastičan boksački meč teške kategorije čeka nas u subotu navečer. Manchester će ugostiti obračun Joea Joycea (14-0, 13 KO) i Josepha Parkera (30-2, 21 KO), a radi se o meču dvojice ponajboljih teškaša na svijetu.

Joe Joyce je ujedno i srebrni s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine, a Boxrecov poredak obojicu ih svrstava u top 10 teškaša na svijetu. Joyce zauzima upravo 10. mjesto, a Parker je šesti u tom poretku. Novozelanđanin se može pohvaliti i titulom svjetskog prvaka koju je osvojio krajem 2016. godine pobjedom protiv Andyja Ruiza. Dvaput je Parker i branio titulu nakon toga, ali Anthony Joshua porazio ga je 2018. godine, a nakon toga uslijedio je i poraz od Dilliana Whytea. Parker je nakon toga upisao šest uzastopnih pobjeda, a protiv Joycea borit će se za titulu privremenog prvaka prema WBO, iako nitko ne zna zašto se WBO odlučio tražiti privremenog prvaka kad je Oleksandr Usyk svoju titulu branio prije mjesec dana, no boks nas je navikao na puno nelogičnije stvari.

Joe Joyce u meč protiv Parkera ulazi kao neporaženi boksač u profesionalnim vodama, ali Joseph Parker u razgovoru za Boxing Scene jasno je iskazao svoje ambicije.

‘‘Bit ću prvi koji će ga pobijediti, priuštit ću mu prvi poraz. On se može vratiti nakon toga, a ja ću ga ponovno pobijediti u prosincu (12. mjesec).‘‘, rekao je Parker koji je spreman pružiti instantni revanš Joyceu u slučaju da ga pobijedi.

Novozelanđanin je cijeli trening kamp odradio kod Andyja Leeja u Morecambeu, a Tyson Fury također je dao jako velik doprinos. ‘‘Gypsy King‘‘ i Parker dobri su prijatelji i trening partneri, a vidjet ćemo što će Parker prezentirati u ringu nakon trening kampa s jednim od dvojice najboljih teškaša na svijetu. Joe Joyce jako je dobar i opasan boksač, a toga je svjestan i Parker.

‘‘Joe Joyce ima odličnu amatersku podlogu i neporažen je kao profesionalac. Samo jednom nije pobijedio prekidom. Ulazi u ovaj meč s puno samopouzdanja, ima jako dobar motor (kondiciju), dobro podnosi udarce i zadaje ih puno. Ali ja ću ga pobijediti.‘‘, zaključio je Parker.

Sve u svemu, nakon što smo kroz proteklih mjesec dana gledali Usyka protiv Joshue, Hrgovića protiv Zhanga i Ruiza protiv Ortiza, boks nam nastavlja pružati jako zanimljive obračune u teškoj kategoriji. Joyce i Parker u ringu bi se trebali naći u subotu oko 23:00h.

Linker
20. travanj 2024 15:46