K1 i Boks

(VIDEO) Joyce i Parker nikad teži na vaganju; Višić također uspješno odradio vaganje

Joe Joyce i Joseph Parker

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Sve je spremno za boksački spektakl koji nas sutra čeka u Manchesteru

U vrlo zanimljivim izdanjima na vaganju su se pojavili Joe Joyce i Joseph Parker. Dvojica teškaša sutra navečer odmjerit će snage u Manchesteru, a obojica su na vagi stali nikad teži.

Novozelanđaninu Josephu Parkeru vaga je pokazala 255,4 ‘‘lbs‘‘ (115,85 kg), a čini se kako Parker iz meča u meč nabija dodatnu masu i odlučio se postati pravim krupnim teškašem. Ipak, unatoč rekordnoj kilaži, Joe Joyce osjetno je teži od Novozelanđanina.

Britancu nadimka ‘‘Juggernaut‘‘ (‘Ogromna/neodoljiva sila‘) vaga je pokazala 271,6 ‘‘lbs‘‘ (123,20 kg). Izuzev osjetne razlike u kilaži, Joyce će imati pet centimetara prednosti u visini, a i njegov ‘‘reach‘‘ seže 11 centimetara više nego Parkerov. Dakle, Joe Joyce fizički je impozantniji boksač od Parkera, ali Novozelanđanin je puno iskusniji i prednost će tražiti u nekim drugim segmentima.

Iza Parkera su 32 profesionalna nastupa (30-2), a krajem 2016. godine osvojio je i WBO titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Taj pojas dvaput je uspješno branio, a titulu je izgubio u meču protiv Anthonyja Joshue.

Joe Joyce s druge strane sedam je godina stariji od Parkera, ali iza sebe 14 profesionalnih nastupa (14-0). ‘‘Juggernaut‘‘ je dugo bio u amaterima gdje se može pohvaliti srebrnom olimpijskom medaljom, a osvajao je medalje i na brojnim drugim velikim amaterskim smotrama. U profesionalnim vodama je neporažen, a protiv Parkera borit će se za titulu privremenog prvaka prema WBO-u.

Joe Joyce i Joseph Parker u ringu bi se trebali naći sutra iza 23:00h (oko 23:30h), a priredbu će otvoriti nastup jednog jako iskusnog hrvatskog boksača. 32-godišnji Splićanin Toni Višić (20-34-2, 5 KO) borit će se protiv 20-godišnjeg Britanca Tommyja Fletchera (1-0, 1 KO). Višić i Fletcher na vaganju su težili gotovo pa identično. Fletcheru je vaga pokazala 92,71 kg, a Višić je težio 92,90 kg. Višić i Fletcher otvaraju event koji započinje od 17:30h.

Snimku vaganja možete pogledati u videu pri dnu teksta (Vaganje starta od 41:00, ali video se ‘‘zamrzne‘‘ na otprilike minutu tijekom vaganja upravo našeg Tonija Višića).

Linker
23. travanj 2024 12:08